Logo hartvanzuidplas.nl

Eigen Huis en Tuin verbouwt in Zuidplas

  •   118 keer gelezen

Zevenhuizen – Het televisieprogramma Eigen Huis en Tuin heeft een woning in Zevenhuizen onder handen genomen. Het resultaat van de verbouwing is zaterdag 30 november te zien bij RTL 4. Aanvang 18.00 uur.
Het huis aan De Beuk had een verouderde keuken, die de programmamakers graag onder handen wilden nemen. "Er misten muurtegels, het stucwerk zat los en de vloer bestond uit drie soorten verschillende tegels," zegt producer Sophie van Steenhardt Carré.
Na twee weken verbouwen vond de grote onthulling eind oktober plaats. Het gezin, een jong stel met drie zoons, verbleef tijdens de verbouwing bij familie in Waddinxveen. "Tussendoor zijn ze ook niet langsgekomen, dus ik hoop echt dat ze helemaal blown away zijn als ze het resultaat zien", zei de producer nog voor de onthulling.
De verbouwing was geen gemakkelijke opgave: leidingen zijn opnieuw gelegd, het stucwerk van de muren is opnieuw gedaan, er ligt een nieuwe vloer en de keuken heeft nu een kookeiland. "Keukens en badkamers zijn altijd wat meer werk, maar hier hebben we echt moeten doorpakken, een aantal keer tot laat in de avond en in het weekend."
Per seizoen worden veertig woningen gekozen waarbij een kamer of tuin wordt verbouwd. De keuze viel op de woning in Zevenhuizen omdat er veel aan gedaan moest worden. Van Steenhardt Carré: "We zoeken altijd naar ruimtes waar we het meeste verschil kunnen aanbrengen." De eigenaren van de woningen moeten een eigen bijdrage leveren, een kwart tot een derde van de totale kosten. Eigen Huis en Tuin wordt gepresenteerd door tuinman Tom Groot, Evelyn Struik en klusser Thomas Verhoef.

Meer berichten