Het volgens Eelco Slingerland mooiste plekje van Moordrecht op een foto uit 2012.
Het volgens Eelco Slingerland mooiste plekje van Moordrecht op een foto uit 2012. Foto: Eelco Slingerland

Creatief ondernemen: Snelle Sluis als puzzel

Algemeen 403 keer gelezen

Moordrecht - Ondernemers zien door de coronacrisis opdrachten wegvallen en zijn op zoek naar nieuwe mogelijkheden als bedrijf. Moordrechtenaar Eelco Slingerland besloot van een eigen foto van de oude Snelle Sluis een puzzel van 500 stukjes te laten maken en die te gaan verkopen.

"Het mooiste plekje - althans dat vind ik - van Moordrecht is helaas vorig jaar afgebroken. In welk jaargetijde je daar ook langskwam, bij de sluis hing er altijd een bepaald sfeertje van historie. Zeker de Moordrechtenaren, maar ook anderen, vinden het jammer dat dit nu weg is", zegt Slingerland.

De puzzel kan voorzien in een behoefte, meent hij. "Mede doordat we van de overheid de opdracht krijgen zoveel mogelijk thuis te blijven en er weinig vertier buiten de deur is, hebben we meer gelegenheid gekregen om spelletjes te doen en te puzzelen."

De puzzel is voor 35,95 euro inclusief verzendkosten tot 26 mei te bestellen via marketing@flyingeagle.nl of 0182-796 777 (op werkdagen). Daarna wordt de prijs 39,95 euro per puzzel. Voor 2 euro meer telt de puzzel 1000 stukjes. 

Bij vijftig of meer gereserveerde exemplaren gaat minstens een euro per puzzel naar de Historische Vereniging Moordrecht, die zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt voor behoud van de sluis.

Voor de zomervakantie hoopt Slingerland ook een memoryspel op de markt te brengen met foto’s uit de dorpen van Zuidplas uit de afgelopen jaren. Wie daarvoor foto's heeft, kan contact opnemen.