Afbeelding
Foto: Erik van Leeuwen

Deur op kier in parkendossier

Algemeen Bestemming recreatieparken 418 keer gelezen

Moordrecht – Een grote koerswijziging om tot ander beleid te komen voor de twee Moordrechtse recreatieparken moet ingegeven worden door beleid van hogere overheden. Dat heeft wethouder Jan Hordijk afgelopen week laten weten.

Hij reageerde daarmee op een oproep van de fractie van de PvdA/GroenLinks om een maatwerkoplossing te zoeken voor de situatie in de parken De Poldertuin en ’t Vissertje, waar een deel van de bewoners en de gemeente al jaren verwikkeld zijn in een kat- en muisspel met als inzet de bestemming van de parken.

“Vanuit Den Haag komen er geluiden dat er mogelijk een andere koers wordt gevaren. Met die geluiden alleen kunnen wij nog niks, wel als dat in concreet beleid wordt vormgegeven”, reageerde Hordijk. “Als de gemeenteraad mij vraagt het beleid te herzien, doe ik dat.”

De meerderheid van de raad staat echter nog achter het huidige beleid van de gemeente waarbij streng gehandhaafd wordt op permanente bewoning. Coalitiepartijen VVD en ChristenUnie/SGP voerden de afgelopen weken wel gesprekken op de parken. Daaruit moet echter niet de conclusie worden getrokken dat een oplossing dichtbij is, zo blijkt uit een brief van fractievoorzitters Ferry van Wijnen en Cock van der Spek.

Wel zetten zij de deur, die lange tijd op slot leek, op een kier. “Uiteraard staan we wel degelijk open voor initiatieven om te komen tot definitieve oplossingen. Daarom voeren we op dit moment ook verkennende gesprekken.” Om er weer aan toe te voegen: “Maar nog niet meer dan dat.”

Van Wijnen en Van der Spek benadrukken dat de gemeente geen projectontwikkelaar is, maar een faciliterende gemeente die initiatieven vanuit de samenleving wil ondersteunen. “Dit kan op een park leiden tot een woonbestemming, maar dan dient het park wel volledig te voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden”, stellen zij. “Andere vormen van maatwerkoplossingen kunnen zijn: een hotel voor arbeidsmigranten, of gebieden die herontwikkeld worden tot sportvelden, natuur etc.”