Afbeelding
Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Aantal positief geteste personen in Zuidplas iets omlaag

Algemeen 379 keer gelezen

Regio/Zuidplas - In de week van 17 tot en met 23 augustus zijn 4718 coronatesten afgenomen in de teststraten van Hollands Midden. In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen zijn in totaal 124 personen positief getest op corona, dat is 2 procent. Een daling ten opzichte van de voorgaande weken. In Zuidplas is het aantal besmettingen relatief hoger: met 11 besmettingen is het percentage 4 procent. Een week eerder telde Zuidplas nog 14 positief geteste personen.

Geen nieuwe clusters
Er zijn vijf clusters in de regio; afgelopen week ontstonden geen nieuwe clusters. Het cluster in Alphen aan den Rijn en een cluster in Gouda zijn afgesloten. Op dit moment zijn in de regio Hollands Midden nog clusters in Gouda (2), Hillegom en Leiden (2).

In het algemeen is er een dalende trend in het aantal besmettingen.

Testuitslag online 

Sinds maandag 24 augustus kan iedereen die getest is zijn uitslag uitlezen door in te loggen met DigiD via de website www.coronatest.nl.

Eerder konden alleen mensen die een afspraak via de website gemaakt hadden de uitslag online uitlezen. Mensen die telefonisch een afspraak hadden ingepland, moesten wachten tot ze over de uitslag werden gebeld.

Het landelijke callcenter is verantwoordelijk voor het doorbellen van de testuitslagen. Doordat er afgelopen week een stijging was van 40 procent in het aantal testaanvragen, werden uitslagen vanwege de drukte soms later doorgebeld. 

Door de uitslag nu online beschikbaar te maken, gaat de GGD ervan uit dat dit voorkomt dat mensen de uitslag pas laat te horen krijgen. Het landelijke callcenter doet wel een check of de uitslag ook daadwerkelijk is uitgelezen en belt alsnog na als blijkt dat de uitslag nog niet is geopend. 

Voor meer cijfers en informatie: www.eengezonderhollandsmidden.nl.