Afbeelding
Foto: Pixabay/McElspeth

Stoepkrijten mag weer in Zuidplas, graffiti niet

Algemeen 611 keer gelezen

Zuidplas – Zuidplas mag per direct weer de stoepen volkalken met stoepkrijt. De motie ‘Krijt zonder narigheid’ van PvdA/GroenLinks werd 16 december gesteund door de gemeenteraad en het college.

Door Erik van Leeuwen

Het ‘beschilderen’ van de openbare ruimte, met krijt en graffiti, is al jarenlang verboden in Zuidplas. Het spuiten van graffiti blijft in de nieuwe situatie verboden, maar stoeptekenen is per direct weer toegestaan.

Vooruitlopend op de actualisatie van de plaatselijke verordening, waarbij een streep wordt gezet door het verbod, gaf burgemeester Weber het stoepkrijten weer ‘vrij’. “We zullen niet meer handhaven op dat verbod. De jeugd in Zuidplas kan weer volop aan de gang. Nu we door de huidige coronamaatregelen veroordeeld zijn tot vaak binnen zitten, kan het geen kwaad om een frisse neus te halen”, zei hij. “Het is ook goed voor het bewegen, als jongens en meisjes de hink-stap-sprong doen.”

Frans Klovert (D66) pleitte voor het ‘ouderwetse’ stoepkrijten. “Met krijt in je gezicht en je haren thuiskomen. Heerlijk.” Hij gaf wel aan dat de raad niet zit te wachten op excessen met graffiti. “Alles wat verdwijnt door een aardige regenbui is goed”, aldus Johan Helmer (PvdA/GroenLinks), de initiatiefnemer van de motie.