Op het schoolplein is door bouwplannen geen plek voor tijdelijke lokalen.
Op het schoolplein is door bouwplannen geen plek voor tijdelijke lokalen. Foto: Erik van Leeuwen

School uit jas gegroeid; plek gezocht voor tijdelijke lokalen in Esse Zoom

Algemeen 801 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De gemeente en schoolbesturen van obs Prins Willem Alexander en de Gideonschool zijn op zoek naar een plek in de wijk Esse Zoom om tijdelijke lokalen in portocabins te plaatsen. Door de forse toename van het aantal leerlingen in de brede school, is er behoefte aan extra onderwijsruimte in de wijk Esse.

Door de voorspoedige bouw en oplevering van woningen in Esse Zoom, krijgen de scholen wekelijks vele verzoeken van ouders om hun kinderen in te schrijven. Het aantal aanmeldingen is volgens de gemeente aanzienlijk hoger dan vooraf was ingeschat.

De schoolbesturen van beide scholen hebben, in overleg met de gemeente, besloten om in de school twee lokalen te realiseren in de gemeenschappelijke ruimte. Maar daarmee is het ruimtegebrek niet opgelost. Daarom onderzoeken de gemeente en de schoolbesturen op welke locatie in de wijk tijdelijke lokalen (portocabins) geplaatst kunnen worden. 

De definitieve oplossing is volgens planning de bouw volgend jaar van permanente lokalen op het schoolterrein. Juist door die bouwplannen is er voor tijdelijke lokalen geen plek óp het schoolplein van de brede school.

Het is nog niet bekend wanneer het onderzoek naar de locatie voor de tijdelijke lokalen is afgerond. Hiervoor moeten ook nog de nodige vergunningen worden verkregen. Lukt dat niet, dan wordt naar tijdelijke andere alternatieven gezocht elders in Nieuwerkerk, laat de gemeente weten.