(foto: Koos Schuller)
(foto: Koos Schuller)

Angele Bakker wint eeuwige roem bij Say Jezz to Jazz

Algemeen 894 keer gelezen

Zevenhuizen - Theater Swanla trok zaterdag een zaal vol mensen voor ‘Say Jezz to Jazz’: een muzikaal evenement met de Paradise Bigband en een wedstrijd waarin vier talenten streden om een bokaal en de eeuwige roem, aldus dorpshuisvoorzitter Bram van Vliet. Het was een van de evenementen ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Zevenhuizense dorpshuis.

In de zaal die avond geen tribune, maar tafels met stoelen. Drankjes mochten mee naar binnen. Op de tafels rode stembiljetten om op de favoriet te stemmen.
De Paradise Bigband mag dan in Boskoop oefenen, drummer Wilco Moerman groeide op in Zevenhuizen en ook de vijf vocalisten van de band hebben hun wortels in deze plaats.

Deelnemen aan de wedstrijd betekende voor Angele Bakker uit Zevenhuizen een thuiswedstijd, maar al stond ze er volgens de jury vol overtuiging, zelf voelde ze de zenuwen wel. Bakker zingt in het popkoor Ameezing en wilde al langer eens met een bigband optreden. “Dat kan ze nu van haar bucketlist schrappen”, aldus presentator Geert van der Burg.
De andere zingende kandidaat, Diana Hanss, is geboren en getogen in Californië en woont in Moerkapelle. Zij zingt normaal in een bluesband, maar leek ook met een bigband geen last van plankenvrees te hebben.

Trompettist Kees Holland uit Leiden en saxofonist Katy Lips uit Leiderdorp speelden in de eerste ronde een eigen partij met de bigband. Tijdens de tweede ronde traden ze gezamenlijk op en bliezen ze allebei solopartijen van Blue Bossa.

De instrumentalisten kregen de meeste punten van de jury. Die bestond uit Madeleine Boertje, fluitist en muziekdocent en Dick Verhoef, hoornist, dirigent en directeur van muziekschool MOZ-Art. Angele Bakker kreeg een overweldigend aantal stemmen van het publiek en kwam daarmee op een totaal van 174 punten, Lips eindigde op de tweede plaats met 110 punten, Holland werd derde en Hanss kwam op de vierde plaats. (Annette van den Berg)