Er stond zondag een onderling toernooitje op het programma.
Er stond zondag een onderling toernooitje op het programma.

JBC Nieuwerkerk verwent zichzelf

Sport 992 keer gelezen

PETANQUE
Nieuwerkerk aan den IJssel – Jeu-de-boulesclub Nieuwerkerk liet de start van het buitenseizoen zondag niet ongemerkt voorbijgaan. Onder stralende omstandigheden werden de eerste ballen op de buitenbanen gegooid.

De ingehuurde snackbus was een van de extraatjes op sportpark Dorrestein. Zanger, gitarist en entertainer Dick Raat zorgde voor vrolijke noten. “We boffen, de weersverwachtingen waren niet zo best”, zei bestuurslid Marie Henderson. “Morgen moeten we onze bontjas weer aan”, voegde voorzitter Wilco Dekker eraan toe.
De overgang van het winter- naar het zomerseizoen is normaal gesproken geen reden voor de club om groots uit te pakken, maar dit keer was daar volgens Dekker wel bewust voor gekozen. “We wilden een feestje bouwen met elkaar. Dat hebben we als club wel verdiend. We hebben twee coronajaren en zeg maar gerust een crisisjaar achter de rug. Er was afgelopen jaar veel onrust in de vereniging. Dat is nooit leuk, gelukkig is de rust teruggekeerd en kunnen we weer bouwen aan deze mooie vereniging.”
JBC Nieuwerkerk kijkt daarbij vooral naar de toekomst. “Wij zijn ons langzaam aan het herstellen van de coronajaren, waarin we een derde van ons ledenbestand verloren. We willen graag terug naar het oude ledental, maar dat heeft, dat weten we, een paar jaar nodig.”
De club heeft meer wensen. Het bestuur ziet, liever vandaag dan morgen, twee extra banen komen. “We zouden graag een baan met een gladde ondergrond willen en eentje met een grove ondergrond. We hebben nu drie bakken met tien banen met kiezelsteentjes. Onze competitiespelers spelen bij andere teams vaak op een gladde of een grove baan. Als je daar niet op traint, ben je flink in het nadeel”, legde Dekker uit. “Het gaat om banen van 3 meter breed en 13 meter lang.” Dekker legt een direct verband met de niet-promotie van de hoofdmacht. “We speelden een tijdje geleden bij Waddinxveen. Daar liggen van die grote kiezelstenen. Dat is heel anders boulen.”