Logo hartvanzuidplas.nl

Afvalbrengstation Zevenhuizen blijft dicht

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Het afvalbrengstation in Zevenhuizen blijft tot nader order gesloten. “De afwegingen die ten grondslag lagen aan de sluiting zijn nog steeds van kracht”, aldus wethouder Jan Willem Schuurman.

Het afvalbrengstation werd enkele maanden geleden vanwege de verkeersveiligheid - er ontstonden door de wachtrijen gevaarlijke situaties -, de capaciteit van het platform en de personele bezetting gesloten.

“Natuurlijk vinden ook wij dat mensen snel aan de beurt moeten zijn om hun spullen te komen brengen, vandaar dat we hebben besloten de openingstijden op zaterdag in Nieuwerkerk te verruimen. Op onze website communiceren we over welke momenten het normaal heel druk en rustiger is, waarbij het de verwachting is dat de mensen gewoon door kunnen rijden.”

Vanuit de gemeenteraad kwam deze week de suggestie om camerabeelden in te zetten waardoor inwoners kunnen zien of er drukte is of niet. “Ik weet niet of dat het juiste idee is, maar we nemen alle suggesties mee”, aldus Schuurman. “Uiteindelijk is het doel dat mensen zo kort mogelijk in de rij staan.”

Schuurman kondigde aan dat het voorstel voor een nieuw afvalbrengstation net voor de zomer naar de gemeenteraad gaat.

Meer berichten