Vlak voor vertrek wenste de burgemeester de senioren een leuke dag toe. (foto en tekst: Myriam Dijck)
Vlak voor vertrek wenste de burgemeester de senioren een leuke dag toe. (foto en tekst: Myriam Dijck) Myriam Dijck

Moerkapelse senioren na drie jaar weer op reis

Algemeen 186 keer gelezen

Moerkapelle - Bijna honderd senioren stapten donderdag 15 september in de bus om voor het eerst in drie jaar weer op seniorenreis te gaan. Na terugkomst in dorpshuis Op Moer werd tevens het oude bestuur uitgezwaaid om plaats te maken voor de nieuwe organisatoren van de seniorenreis.

Nadat alle rollators in de bagageruimte waren gelegd en burgemeester Han Weber zich (op de valreep) bij het uitzwaai-comité had gevoegd, vertrokken de twee volle bussen naar Amsterdam voor een middagje varen. De route voer dwars door de hoofdstad en de Nieuwe Meer en ging daarna via Aalsmeer naar de Westeinder- en Kagerplassen.

Terug in Moerkapelle werd na het diner vaarwel gezegd tegen het oude bestuur dat al 21 jaar de seniorenreizen organiseert; Wim Stormbroek, Wendy de Gans, Ben Koole en Jan Oudijk. Het besluit om te stoppen viel twee jaar geleden al, maar destijds dienden zich geen opvolgers aan.
Toen Bert van Reeuwijk, Ed Plaizier en Oscar Baas dit hoorden, gaven zij aan dat ze wel een jaar mee wilden draaien met de organisatie. Dat werd de reis van afgelopen donderdag en die bleek een succes. “Volgend jaar zullen wij het een keer zelfstandig doen.”
De drie gaan voorlopig verder met het jaarlijks organiseren van de reis tot er nieuwe bestuursleden zijn gevonden.