Organisator Henk Wooning kijkt de situatie met lede ogen aan. (foto's: Robbert Roos)
Organisator Henk Wooning kijkt de situatie met lede ogen aan. (foto's: Robbert Roos)

Autocross Zevenhuizen afgelast

Algemeen 3.439 keer gelezen

Zevenhuizen - Een flinke domper voor de liefhebbers van de Zevenhuizense autocross. Het evenement dat jaarlijks plaatsvindt op Hemelvaartsdag is door de organisatie afgelast. De omstandigheden van het terrein waarop de cross wordt gehouden zijn dusdanig slecht dat het niet verantwoord is om het evenement door te laten gaan. Bezoekers die al een kaartje hebben besteld krijgen hun geld teruggestort.

Het terrein waar het autocross-spektakel normaal gesproken plaatsvindt ligt er troosteloos en vooral heel erg nat bij. Overal staan grote plassen en diepe bandensporen in het gras zijn de stille getuigen van de slechte conditie van het terrein.

Voor organisator en autocross-liefhebber in hart en nieren Henk Wooning was het een moeilijke beslissing. “We hebben met man en macht gewerkt om het terrein zoveel mogelijk droog te krijgen zodat de cross toch door kon gaan. Rijplaten neerleggen was geen optie. Met speciale pompen hebben we geprobeerd om het overtollige water weg te laten lopen.” Dat had niet het gewenste effect. “Met de aanhoudende regenbuien en de volledig verzadigde grond was het letterlijk dweilen met de kraan open. Als ik over het terrein loop zak ik met mijn laarzen centimeters diep weg in de modder.” Om er in een adem aan toe te voegen. “Je mag gerust weten dat ik er ziek van ben.”

Voor Wooning gaat echter de veiligheid van deelnemers en bezoekers boven alles. “Al is deelnemen en het bezoeken van het evenement altijd op eigen risico, het is onder deze omstandigheden gewoon niet verantwoord om de cross door te laten gaan.”
Ook het verplaatsen van het evenement naar een ander moment in het jaar is geen optie. “De crosswedstrijden worden het hele jaar door gehouden, je kunt dus niet zomaar even een nieuwe datum prikken, want het hele seizoen staat al ingepland. We hopen voor volgend jaar op beter weer zodat we er, samen met onze sponsoren, weer een mooi evenement van kunnen maken.”

Grote plassen op het terrein waar de Autocross Zevenhuizen editie 2024 plaats zou moeten vinden.
Organisator Henk Wooning bekijkt het terrein. Foto: Robbert Roos
Het terrein waar Autocross Zevenhuizen editie 2024 plaats zou moeten vinden.
Afbeelding
Henk Wooning op het terrein waar Autocross Zevenhuizen editie 2024 plaats zou moeten vinden.