Mila Oomens, Bas Bechtold, Joshua Agussalim en Jinth Engelse, allen rechts, haalden de derde plek op de 4x50 meter estafette gemengd.
Mila Oomens, Bas Bechtold, Joshua Agussalim en Jinth Engelse, allen rechts, haalden de derde plek op de 4x50 meter estafette gemengd.

Minioren Barracuda derde

Sport 519 keer gelezen

ZWEMMEN
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het miniorenteam van Van Vliet/Barracuda heeft bij de regio West-finales hoge ogen gegooid. Zowel zaterdag als zondag zwom het estafetteteam van de Nieuwerkerkse equipe zich naar het brons.

Individueel vielen Jinth Engelse en Mila Oomens op met sterke prestaties. Oomens was op de 100 meter vlinderslag als 11e geplaatst en tikte met een snelle tijd van 1.32.24 als zesde aan. Vervolgens haalde zij ook nog een zesde plek op de 100 meter vrij en een vijfde plek op de 200 wisselslag, 100 rugslag en 400 meter vrije slag. Op de 400 meter vrijeslag verbeterde zij zichzelf maar liefst met 23 seconden.

Jinth Engelse greep tot drie keer toe net naast het podium en moest het op de 100 rugslag, 50 vlinderslag en 100 schoolslag doen met een vierde plaats. Daar voegde zij op de 100 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag nog een vijfde plek aan toe. Op alle afstanden wist zij zichzelf ruim te verbeteren.

Als pleister op de wond behaalden Engelse en Oomens samen met Bas Bechtold en Joshua Agussalim een derde plek op de 4x50 meter wisselslag estafette. Het bleef tot het laatste moment spannend of het Barracuda-kwartet het podium zou halen, maar door een snelle 50 meter vrije slag op het einde van Engelse (33.29) werd de derde tijd geklokt.