CKV Nieuwerkerk in de verdediging tegen De Meervogels.

Meervogels laat korfballers CKV Nieuwerkerk trillen

Sport 173 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Na drie succesvolle weken staat CKV Nieuwerkerk weer met beide benen op de grond. In Zoetermeer kreeg de tot zaterdag gedeeld koploper van de hoofdklasse een lesje in scherpte van De Meervogels: 24-19.

De thuisploeg had in de eerste vier wedstrijden allesbehalve een sterke indruk gemaakt. Er werd geen punt gehaald en moeizaam gescoord. De Meervogels leek daarmee een gewillige prooi voor Nieuwerkerk, dat na de verliezende seizoenstart drie keer op rij won en indruk maakte. In sporthal De Veur werd door de Nieuwerkerkse aanhang vooraf wat lacherig gedaan over het grote spandoek met de tekst 'Licence to thrill', maar over grote delen van de wedstrijd gezien had De Meervogels daar het meeste recht op. De spelers van de thuisploeg waren scherper dan de bezoekers, die geen moment aanspraak mochten maken op de overwinning. Vooral in defensief opzicht haalde Nieuwerkerk een onvoldoende. Zowel bij het eerste schot als bij de tweede bal kreeg de thuisploeg te veel ruimte. Het gaf met name Mike Roos de kans zich op te werpen als Zoetermeerse uitblinker. Roos maakte elf treffers.
Voor rust kon Nieuwerkerk door een goed functionerende aanval in het spoor van de gastheren en -vrouwen blijven, maar na de pauze werd met een haperende aanval de aansluiting verloren. De gasten kwamen in de tweede helft nog maar tot zes treffers. Het schot was slecht en ook de rebound was matig verzorgd. "We hadden zeker ook goede periodes", concludeerde trainer Leon Simons. "Maar over de gehele lijn was het onvoldoende. We hebben ons vandaag zeker niet gemanifesteerd als play-off kandidaat. De Meervogels was scherper dan wij en dat mogen wij ons aanrekenen."
"We hadden hier al een grote stap kunnen zetten met oog op handhaving. Als we gewonnen hadden, waren wij op acht gekomen en Meervogels op nul. Nu is het gat teruggebracht tot vier. De lessen van deze wedstrijd zullen we moeten meenemen naar de uitwedstrijd van zaterdag tegen DSC."