Logo hartvanzuidplas.nl
<p>ZVH-coach Kristian van der Wel hangt de vlag nog niet uit, maar kon zaterdag toch opgetogen reageren na de winst tegen VCN.</p>

ZVH-coach Kristian van der Wel hangt de vlag nog niet uit, maar kon zaterdag toch opgetogen reageren na de winst tegen VCN.

(Foto: archief)

Laatste paar wedstrijden Reco ZVH zijn net thrillers: ‘Gaat de goede kant op’

  •   keer gelezen   Sport

Zevenhuizen – Wie van thrillers houdt, is tegenwoordig niet langer alleen veroordeeld tot de bekende streamingdiensten als Netflix en Prime. De volleyballers van Reco ZVH staan garant voor spanning en sensatie. Zaterdag won ZVH op het nippertje met 2-3 (vijfde set 14-16) tegen VCN in Capelle.

Erik van Leeuwen

Daarmee namen de Zevenhuizenaren revanche voor de 3-2 nederlaag eerder dit jaar tegen de streekgenoot. Inmiddels is de ploeg van trainer Kristian van der Wel bezig aan een aardige serie. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen. “Dat klinkt een stuk beter”, reageerde Van der Wel dan ook opgetogen. 

Zijn ploeg heeft in de degradatiepoule nu de top twee weer in zicht. De Zevenhuizenaren hebben acht punten. Eén minder dan SSS, VoCASA en het talentteam. Ook koploper Taurus (elf punten) is weer binnen handbereik. “Het gaat de goede kant op, maar het spel biedt nog wel ruimte voor verbetering”, gaf Van der Wel na het bezoekje aan sporthal Oostgaarde aan. Hij hangt de vlag nog niet uit.

Dat hij niet wildenthousiast overkwam, had te maken met de derde set. Daarin liet ZVH, dat de eerste twee sets won, een matchpoint onbenut. “We konden de 3-0 ruiken. Het zijn van die momenten die een wedstrijd keren.” In de vierde set werden de bezoekers weggeserveerd.”

Ook in de beslissende vijfde set had ZVH moeite het niveau van de eerste twee sets te halen. Dat lukte pas in het tweede deel. Beide ploegen wisselden bij een 8-5 stand in het voordeel van VCN, maar daarna was ZVH los: 16-14.

Bekerduel
ZVH speelde in Capelle zonder de geblesseerden Ludrich Innocente en Max Nieuwstadt. Voor passer-loper Nieuwstadt speelde Thomas van Rij. Van der Wel verwacht dat Innocente en Nieuwstadt snel weer in staat zijn de training te hervatten. “We hopen dat de blessures niet al te ernstig zijn en dat ze er vrijdag tegen Dynamo bij kunnen zijn.”

In het bekerduel, dat vrijdagavond vanaf 19.15 uur via de livestream te volgen is, is ZVH duidelijk de underdog. “We hebben maar een klein kansje, maar we gaan ervoor”, aldus Van der Wel.

Meer berichten