Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Teller Carla Perdijk komt in het coronatijdperk volop in beeld, zodat het thuispubliek het scoreverloop kan zien.</p>

Teller Carla Perdijk komt in het coronatijdperk volop in beeld, zodat het thuispubliek het scoreverloop kan zien.

Genoeg keuze voor man of the match

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen - Reco ZVH lijkt de zwakke start van de competitie helemaal te boven. Halverwege de rangschikkingspoule hebben de Zevenhuizenaren alle concurrenten achterhaald. Zaterdag klopte ZVH Taurus met 3-1. “Het is nu een kwestie van volhouden”, aldus trainer/coach Kristian van der Wel.

Door Erik van Leeuwen

In sporthal Swanla mag nog altijd geen publiek, dus zijn de volgers en supporters van ZVH aangewezen op de wekelijkse livestream. Op die manier volgen honderden fans de verrichtingen van de Zevenhuizense formatie. Er hoeft geen actie van de spelers gemist te worden.

Spelers en technische staf zijn volop in beeld, maar lang niet zo vaak als Carla Perdijk. In het voor-coronatijdperk vertolkte de Zevenhuizense een anonieme rol als teller. Weggestopt in een hoekje van de zaal draaide zij de bordjes om, zodat ook spelers en trainers de score goed konden bijhouden.

Alles is echter anders in de tegenwoordige coronatijd. Het elektronisch scorebord is uitgeschakeld, het handmatig bedienbare scorebord heeft een prominente plaats ingenomen. Bij het net, tegenover de camera’s waarmee de livebeelden in Swanla worden geregistreerd. Gevolg: niemand is zo vaak in beeld als Perdijk. Inmiddels is zij zich daar van bewust. Op de stoel plaatsnemen in een oud kloffie is er dan ook niet bij. Zaterdag tegen Taurus pakte ze uit met een chique rood jasje.

“Ik moet er wel een beetje mooi uit zien,” liet ze weten, “Ik ben het visitekaartje van de club.” Een sjaaltje en bijpassend ZVH-mondkapje maken haar outfit compleet.
Geen punt werd door Perdijk vergeten. Tussen de bedrijven door had ze nog tijd voor een nieuw initiatief, want voor de eerste keer dit seizoen kon bij ZVH een ‘man of the match ‘gekozen worden. “Onze supporters kunnen via onze Instagram reageren.”

Alsof de spelers dat wisten, gooiden ze, na een koude start (1-5) de remmen los. Niet voor de eerste keer was de hoofdrol weggelegd voor het ‘midden’. ZVH mag dan (nog) niet de beste ploeg van het land hebben, de middenaanval behoort zeker tot de top vier van Nederland.

Trainer/coach Kristian van der Wel moet wekelijks met veel pijn één van de drie middenaanvallers op de bank zetten. Soms wordt hij geholpen door blessures, zoals nu met Ludrich Innocente. Daardoor vormden tegen het Houtense Taurus Benjamin Parkinson en Niels de Vries de bliksemaanval van de Zevenhuizenaren. Want vooral in de ‘eerste tempo-aanval’ staat er geen stop op ZVH.

Bliksem
Als de thuisploeg tegen Taurus even in de problemen dreigde te komen, was er een uitweg via het midden. Benjamin Parkinson, die al heel het seizoen ijzersterk is, liet het Taurus-blok doelloos rondvliegen, Niels de Vries ramde ballen met het grootste venijn tegen de vloer.

Parkinson kreeg na afloop van het ZVH-publiek de meeste stemmen, maar De Vries was minstens zo goed op dreef. De inwoner van Wormer glom dan ook na afloop van oor tot oor en zag de wereld opeens een stuk zonniger. Ja, hij moet zijn vriendin nog overtuigen vanuit Groningen naar het westen te komen, maar dát kon hij niet in één avond oplossen.

“Ik geniet van deze overwinning”, zei de aanwinst. “Ik heb lang getobd met mijn vorm. De voorbereiding met Covid was niet ideaal en daarnaast moest ik wennen aan het team en zij moesten wennen aan mij. De laatste drie wedstrijden gaat het echter uitstekend. Ik draai beter en als ploeg presteren we beter. Laten we zo maar even doorgaan.”

Meer berichten