Wethouder Zijlstra legde uit dat 900 m2 aan stenen en afgegraven zand op het nieuwe plein zijn hergebruikt in muurtjes en een heuvel. (foto: pr)
Wethouder Zijlstra legde uit dat 900 m2 aan stenen en afgegraven zand op het nieuwe plein zijn hergebruikt in muurtjes en een heuvel. (foto: pr)

‘Lang zal ze leven’ voor nieuw groen-blauw schoolplein

Algemeen 271 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Koningsspelen op de Nieuwerkerkse Montessorischool hadden vorige week niet alleen een oranje, maar ook een groenblauw tintje. Na ruim twee maanden van werkzaamheden werd vrijdag het nieuwe natuurlijk ingerichte schoolplein officieel geopend. Gezongen werd er ook voor de jarige schoolpleincoördinator.
Aan kinderen en leerkrachten, ouders, buurtbewoners en organisaties die bijdroegen, vertelde initiatiefnemer Lorentz Stout: “Twee maanden geleden stond ik hier ook bij de aftrap op een grijs plein vol stenen. Nu is er een plein dat zelfs nog mooier is geworden dan hoe we het hadden bedacht, een plein waar steeds meer bloeit.”
Voorzitter Jeroen Gommers van het schoolbestuur stelde dat het plein goed aansluit bij de montessorigedachte; Maria Montessori geloofde dat de natuur de belangrijkste leerplaats voor kinderen is.
Hoogheemraad Cor Habben Jansen bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard - dat subsidie gaf - benadrukte hoe belangrijk vergroenen is en spoorde leerlingen aan om hun eigen tuin van tegels te ontdoen. “En de ouders moeten dan maar eens luisteren naar de kinderen”, voegde hij eraan toe. Met het doorknippen van een groen en een blauw lint was de opening een feit.