Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Nieuwerkerk komt aan het begin van dit seizoen het veld op voor de competitiewedstrijd tegen DFC (2-0). </p>

Nieuwerkerk komt aan het begin van dit seizoen het veld op voor de competitiewedstrijd tegen DFC (2-0).

(Foto: Erik van Leeuwen)

Nieuwerkerk heeft gewenste spits binnen

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk heeft zich voor komend seizoen versterkt met Rowendy Schoop. De spits komt over van Spartaan’20 uit Rotterdam, waar hij de afgelopen drie seizoenen op de spelerslijst stond.

Erik van Leeuwen

De 27-jarige Schoop droeg al eerder het Nieuwerkerk-shirt. Toen de club nog op zondag speelde, was hij basiskracht van de eersteklasser die onder leiding stond van trainer Omar Kahn. Schoop vertrok in het kielzog van Kahn naar Spartaan’20. 

“Rowendy is een grote, sterke en balvaste spits. Zo’n type speler hebben we nog niet in de selectie”, zegt trainer Ron Luijten. “Met hem erbij kunnen we nog meer variëren.”Schoop, die één meter 87 is, speelde in de jeugd bij Ajax en was ook actief voor RKAVV uit Leidschendam. “Ik heb hem afgelopen zondag aan de lijn gehad. Hij heeft er enorm veel zin in”, aldus Luijten over de eerste aanwinst. 

Wat de trainer betreft komen er nog twee versterkingen bij. “Ik wil er graag een aanvaller, een middenvelder en een verdediger bij. De aanvaller hebben we, nu de andere twee posities nog.” Volgens Luijten zijn er al contacten. “We willen graag hogerop en daarom stellen we een zo sterk mogelijk elftal samen.”

Daarom ook is Luijten blij dat Nieuwerkerk als twaalfde deelnemer is toegevoegd aan de Gouwestad Cup. “Alphense Boys viel af en wij nemen die plaats in. Alle teams spelen in de hoofd-, eerste of tweede klasse. Met het oog op de nieuwe competitie wil ik dat we spelen tegen sterke elftallen. Dat is hiermee verzekerd.”

Luijten probeert zich er nog niet te veel op te verheugen. “Voorlopig spelen we nog geen wedstrijden. Hopelijk kan dat in mei en juni.”

Bij Nieuwerkerk is Rob van den Berg, hoofd technische zaken, per direct gestopt. Door veranderde werkomstandigheden kan hij zijn veeleisende functie niet meer invullen zoals hij en de club het voor ogen zien. “Ze kunnen altijd een beroep op mij doen, maar ik neem nu even afstand.” Voorzitter Hans Jeroense neemt zijn taken voorlopig waar.

Meer berichten