Veel nieuwe aanwas bij VV Nieuwerkerk, momenteel vooral uit de wijk Esse Zoom. (foto: Erik van Leeuwen)
Veel nieuwe aanwas bij VV Nieuwerkerk, momenteel vooral uit de wijk Esse Zoom. (foto: Erik van Leeuwen)

‘VV Nieuwerkerk groeit door naar 2400 leden’

Sport 746 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Voorzitter Hans Jeroense ziet de groeispurt van zijn club als een uitdaging. Volgens berekeningen van sportkoepel NOC*NSF groeit de club in de toekomst zelfs door naar 2400 leden.

Sportpark Dorrestein werd opgeknapt en gerenoveerd. Er kwamen extra kunstgrasvelden. De club heeft sindsdien zes kunstgrasvelden en één grasveld. Ondanks de coronaperiode heeft Nieuwerkerk de grenzen van de ‘nieuwe’ capaciteit bereikt. “Met tweeduizend leden en 103 teams is het aanpoten”, zegt Jeroense, die bezig is aan zijn achttiende seizoen als voorzitter, in een oud- en nieuwinterview op de clubwebsite. “Een buitenstaander zou grijze haren krijgen van het idee om hier roerganger van te zijn. Ik zie het meer als een uitdaging.” Niet alles loopt op rolletjes: “Trainers en scheidsrechters komen we meestal te kort, maar met wat passen en meten vinden we altijd wel oplossingen.”
De groei komt nu vooral door de bouw van 550 woningen in Esse Zoom. “Eerder kwam de jeugd van Nesselande massaal bij ons voetballen. “Ik ben er trots op dat inwoners van Nesselande speciaal voor Nieuwerkerk kozen en niet voor Xerxes/DZB, ook een club in de buurt.”
Volgens een prognose van NOC*NSF zou Nieuwerkerk in 2025 verder kunnen groeien tot 2400 leden. “Dat is alleen mogelijk als de gemeente Zuidplas ons nieuwe velden ter beschikking stelt.” Ruimte voor nieuwe velden is er nu niet, maar kan er in de toekomst komen als hockeyclub De IJssel of het zwembad naar het Vijfde Dorp verkast.