Het rugnummer 300 siert het shirt van Maurice Eckhardt. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Het rugnummer 300 siert het shirt van Maurice Eckhardt. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Teller tikt maar door voor ‘Eckie’

Sport 831 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Maurice Eckhardt is zaterdagavond door zijn club Groeneweg gehuldigd voor zijn prestaties voor de hoofdmacht. Onder toeziend oog van sportjournalist Kees Jansma kreeg hij een ‘eigen’ shirt met het getal 300, verwijzend naar het indrukwekkende aantal treffers dat Eckhardt voor Groeneweg 1 maakte.

‘Eckie’, zoals hij bij Groeneweg wordt genoemd, is nog niet uitgevoetbald en daarom kan de teller nog oplopen. Onlangs maakte hij tegen BSC’68 zijn 301ste treffer. En als het aan hem zelf ligt, volgen er meer, want de 39-jarige Zevenhuizenaar maakte zaterdag bekend dat hij er nog een jaartje selectievoetbal aan vastplakt.

Eckhardt maakte als tiener zijn debuut tegen Haastrecht en scoorde in 2000 zijn eerste treffer. In het seizoen 2003/2004 kwam hij met Groeneweg in de vijfde klasse tot maar liefst veertig doelpunten.

“Eckie is een fenomeen”, zei trainer René van Beek zaterdag na de wedstrijd tegen Floreant die door Groeneweg na strafschoppen werd gewonnen. Het afgelopen jaar speelde de spits vooral in het tweede, maar de laatste maanden wordt hij weer regelmatig ingezet in de hoofdmacht.

“Zijn scorend vermogen is ongekend”, zei zijn voormalig medespeler Leon van Vliet zaterdag. “Ik heb nog een jaar met Maurice samengespeeld. Ik was veertig, hij een ventje van een jaar of 17, 18. Hij was heel beweeglijk. Niet snel, zoals ik dat ook niet was, maar hij was en is altijd een geweldige afmaker geweest.”

Eckhardt maakte als twintiger een uitstapje naar Jodan Boys in Gouda, maar keerde snel terug naar daar waar hij zich thuisvoelt, bij Groeneweg. “Maurice is erg bescheiden, geen jongen van bravoure”, zegt Van Vliet, die jarenlang als teammanager van doen had met de aanvaller. “We weten precies wat we aan Eckie hebben”, zei middenvelder Mike Karreman (29). “Hij is bescheiden, maar kan ook droog uit de hoek komen. Een tijdje geleden zei hij nog op de training dat hij beter kopt dan Messi.”
De eeuwige Groeneweg-topscorer wil nog één jaar vlammen en dan in een vriendenteam met voetbalpensioen gaan. “Ik ben fit, dus waarom niet nog een jaar.”