Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Bewoners tegen vliegtuigoverlast willen nu metingen

  •   272 keer gelezen   Verenigingen

Regio - De vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport roept de minister op metingen naar vervuiling en overlast te doen rond luchthavens. "Noem het een nulmeting", zegt voorzitter Alfred Blokhuizen.

Nu de luchtvaart vrijwel geheel is stilgevallen, kunnen metingen laten zien hoe het is als er nauwelijks wordt gevlogen, stelt Blokhuizen.

"We kunnen van een enorme nood een geweldige deugd maken en we hoeven er niets extra’s voor te doen. Als dan alles weer wordt opgestart, kunnen eerlijke vergelijkingen worden gemaakt tussen de situatie nu en dan."

De vereniging zegt het verzoek te doen in het kader van de verdeling van overheidssteun aan de luchtvaartmaatschappijen en luchthavens, en in relatie tot de discussie rondom het terugdringen van stikstofuitstoot.

Eerlijke cijfers
"Er is al vele jaren gesteggel over vervuiling en lawaai als gevolg van de luchtvaart. De Schiphol Group zegt A, de milieukundigen zeggen B, de actievoerders zeggen C en KLM zegt dan weer D. Het is nu het moment om die ruzie te beslechten, want op basis van eerlijke cijfers kun je een correcte afweging maken over wat je acceptabel vindt en wat niet."

Meer berichten