Benno de Ruiter meent dat onder andere het onderhoud van stoepen en straten in Moordrecht aandacht verdient.
Benno de Ruiter meent dat onder andere het onderhoud van stoepen en straten in Moordrecht aandacht verdient. Foto: Judith Rikken

'Interessante dossiers genoeg; het liefst duik ik overal in'

Politiek 283 keer gelezen

Zuidplas - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Zuidplas van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie er in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Zuidplas gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

Naam: Benno de Ruiter (33)
Partij: CDA, nummer 3
Woonplaats: Moordrecht

"De mentaliteit hier in Moordrecht bevalt me. Als iemand je iets wil zeggen, komt de kern eerst en volgt de rest daarna. Die directheid vind ik prettig, al moest ik er bijna tien jaar geleden toen ik met mijn vrouw uit Baarn kwam, wel aan wennen.
Op sociale media wordt te vaak over volksvertegenwoordigers gezegd: 'ze zitten er voor zichzelf, ze roepen maar wat, je ziet ze nooit'. Ik ga zorgen dat ik dicht bij de mensen sta en dat er in de raad duidelijke taal wordt gesproken; daar mogen ze me over vier jaar op afrekenen. Ik hoop ook dat er waar mogelijk wat meer snelheid in de vergaderingen kan komen. Mouwen opstropen en gewoon de dingen regelen; zo is ook de cultuur in mijn werk als supermarktmanager.
Als fractieondersteuner heb ik inmiddels een beetje geleerd hoe de hazen tijdens een raadsvergadering lopen; het is fijn dat ik straks niet eerst een jaar op onderzoek uit moet. Er liggen veel interessante dossiers voor de raad; ik vind het lastig om één, twee, drie te zeggen waar mijn voorkeur ligt. Het liefst duik ik overal in. Ik wil er in elk geval aan bijdragen dat ondernemers de ruimte krijgen om te ondernemen, en ervoor zorgen dat er gebouwd wordt aan de bestaande dorpen, niet aan een vijfde dorp."