Een verbeelding van het complex zoals de ontwikkelaar dat tegenover de ligplaats van de woonboten zou willen bouwen.
Een verbeelding van het complex zoals de ontwikkelaar dat tegenover de ligplaats van de woonboten zou willen bouwen.

Groen licht voor Ouderinitiatief Moordrecht

Algemeen 9.312 keer gelezen

Moordrecht/Den Haag - De voormalige schoollocatie aan de Middelweg in Moordrecht wordt snel bouwrijp gemaakt voor de bouw van een appartementencomplex met 19 zorgwoningen voor jongeren met een beperking en 15 koopappartementen.

Dat zegt de gemeente na de uitspraak van de Raad van State woensdag 28 februari in een beroepsprocedure tegen het bestemmingsplan, die was aangespannen door een omwonende.

De Raad van State vindt de bouw van een appartementencomplex met een maximale bouwhoogte van 12 meter een ruimtelijk passende ontwikkeling voor deze locatie. De ontwikkeling werd eerder stilgelegd, nadat het bestemmingsplan vanwege de bezwaren van een bewoner van een tegenoverliggende woonark werd geschorst. Met de uitspraak van woensdag is het bestemmingsplan nu onherroepelijk geworden. De ontwikkelaar gaat een omgevingsvergunning voor het appartementengebouw aanvragen.

Een groep ouders van jongeren met een beperking probeert al jaren een kleinschalige woonvoorziening voor hun jongvolwassen kinderen in Moordrecht realiseren.