Na drie kwartier zit de eerste duik erop. Rechts instructeur Kim.
Na drie kwartier zit de eerste duik erop. Rechts instructeur Kim.

Guppen duiken in plas

Algemeen 335 keer gelezen

Zevenhuizen/Nieuwerkerk aan den IJssel - Na een aantal theorielessen en zwembadduiken maakten vijf aankomende duikers van duikvereniging De Potvis hun eerste duik bij de boothelling aan de Zevenhuizerplas.

Gehuld in een duikpak het water in en dan ook nog je instrumenten bedienen met duikhandschoenen aan; het is wel even wennen voor de 'potvisguppen'. Dankzij de support van ervaren duikers werd de spanning hen niet teveel.

Na drie kwartier zat de eerste duik erop; de nieuwelingen klommen enthousiast op het droge. "Het viel best mee", vond Manuel en duiker in spe Rick straalde van oor tot oor. Na een pauze van anderhalf uur zochten zij nogmaals de diepte op. Bij de tweede duik werden meteen vorderingen gemaakt. De enige dame Jessica hield zich goed staande tussen de mannen, ze kwam zelfverzekerd het water uit. Ze was blij met haar pak, tegen de kou.

Guppen en instructeurs togen na de twee sessies tevreden huiswaarts. "En weer zijn vijf mensen ingewijd in de duiksport dankzij onze vrijwillige instructeurs", laat een trotse vereniging weten.

Over een paar weken kan De Potvis bij het bondsbureau de éénsters-brevetten aanvragen.