Het team achter Zonnig Moordrecht.
Het team achter Zonnig Moordrecht. Foto: Judith Rikken

Zonnig Moordrecht met kerstmarkt in Zespunt

Algemeen 286 keer gelezen

Moordrecht - Het is niet dat er in Moordrecht niets te doen is, toch willen de vaste krachten achter Zonnig Moordrecht mensen iets meer te kiezen geven. Ria Rammeloo: "In het dorp zijn ook vier supermarkten. Het is maar net waar je graag je boodschappen wilt doen."

Aan enthousiasme geen gebrek bij initiatiefnemers Geco Reijm en Ria Rammeloo. De voormalige 'Zonnebloemers' bundelden hun krachten een paar maanden geleden toen ze besloten de jaarlijkse braderie, die dreigde te verdwijnen, een doorstart te geven. Ze richtten ook een breiclub op, organiseerden een bingo en hebben inmiddels een agenda met activiteiten die tot half april doorloopt.

"We zijn er voor iedereen van 0 tot 99 jaar", stellen de organisatoren, die eenzaamheid onder allerlei leeftijdsgroepen willen bestrijden. "Je ziet het aan de buitenkant misschien niet, maar er zijn genoeg mensen, en niet alleen ouderen, die alleen zijn. Ook wijzelf hebben eenzame uren gekend."

De eerstvolgende activiteit, op 11 december, is een kerstmarkt in De Zespunt, waar van 10.00 tot 17.00 uur kerstartikelen 'voor een zacht prijsje' te koop zijn, glühwein, erwtensoep en oliebollen worden geserveerd en waarvan, zoals bij elke activiteit, een deel van de opbrengst naar een landelijk goed doel (deze keer KiKa) gaat.