Logo hartvanzuidplas.nl
Tevredenheid bij de scouts op de tribune tijdens de raadsvergadering in het Thorbecke.
Tevredenheid bij de scouts op de tribune tijdens de raadsvergadering in het Thorbecke. (Foto: Leo Mudde)

Moordrechtse scouts krijgen hun verhuizing naar 't Ambacht

  •   212 keer gelezen

Moordrecht – Een stevige lobby heeft ervoor gezorgd dat de wens van Scouting Moordrecht uitkomt. De scouts verhuizen met voetbalvereniging Moordrecht en postduivenvereniging De Gevleugelde Vrienden mee naar het nieuwe sportpark 't Ambacht.

In de plannen die onlangs werden gepresenteerd was de verhuizing van Scouting Moordrecht niet meegenomen en dat was een grote teleurstelling voor de scouts die al sinds 1994 bezig zijn met een verhuizing. Het scoutinggebouw aan de Stevensstraat stond, toen het werd gebouwd, buiten de bebouwde kom, maar werd daarna omringd door woonhuizen. "Heel veel activiteiten die normaal zijn voor een scoutinggroep kunnen wij hier niet doen", zei woordvoerder Ivo Verhoef in de gemeenteraad. "Dan moet je denken aan kampvuren maken of overnachten in tenten."
De scouting voerde de afgelopen weken een stevige lobby. Dat had resultaat. De hele gemeenteraad stond 9 juli achter de verhuizing naar sportpark 't Ambacht. "De scouting is een belangrijk onderdeel van de identiteit van Moordrecht", meende Frans Klovert (D66). "De scouting hoort in een natuurlijke omgeving. Dat kan nu. Eén stap en ze zitten in de polder", aldus Pien Meppelink (CDA). Dat de scouting zelf een deel van de kosten van de nieuwbouw voor haar rekening wil nemen, viel in goede aarde bij de raad.
Volgens Aart Slobbe (ChristenUnie/SGP) heeft de verhuizing van de scouting als voordeel dat de totale vijftigerjarenbuurt in Moordrecht opgeknapt kan worden. De mensen die er nu wonen verhuizen naar nieuwe woningen - waarvan veertig procent in de sociale sector - op sportpark 't Lage, waar VV Moordrecht speelt. De voetbalclub verhuist naar een nieuw complex op 't Ambacht, waar het de beschikking krijgt over drie velden (twee kunstgras, één natuurgras) en een nieuw clubhuis.
Het gebouw van de scouting zal in de 'oksel' van het terrein komen te liggen. Wethouder Jan Hordijk sprak van een doelmatig en sober onderkomen. Sportpark 't Ambacht moet over twee jaar gereed zijn. De verhuizing van de drie verenigingen is een miljoenenoperatie (4,7 miljoen euro), die deels wordt terugverdiend door herontwikkeling. (Erik van Leeuwen)

Meer berichten