Logo hartvanzuidplas.nl
Volgens het Recreatieschap Rottemeren neemt de vraag naar recreatie in de Rottemeren de komende jaren toe.
Volgens het Recreatieschap Rottemeren neemt de vraag naar recreatie in de Rottemeren de komende jaren toe. (Foto: )

Toekomstplannen voor de Rottemeren verder uitgewerkt

  •   230 keer gelezen

Regio - Raadsleden, ondernemers, maatschappelijke organisaties en experts denken de komende maanden mee over de uitwerking van de ambities voor het recreatiegebied Rottemeren. Het gaat om thema's als natuur, water, verkeer en duurzaamheid, een recreatief programma en de mogelijkheden voor commerciële en niet-commerciële functies.

In 2018 is voor de Rottemeren de notitie Ruimte voor een groenblauwe toekomst opgesteld en vastgesteld door de gemeenteraden van Zuidplas, Lansingerland en Rotterdam. De notitie geeft voor de komende dertig à veertig jaar de koers aan voor het recreatiegebied Rottemeren.
In een ontwikkelplan, dat voor de zomer van 2020 klaar moet zijn, gaan landschapsarchitecten en adviseurs op het gebied van cultuur en vrije tijd de ambities nu verder uitwerken. Ze leggen in het plan de verbinding met de omgeving, zoals omliggende woonwijken, de Rotte in Rotterdam en het Bentwoud, en met maatschappelijke doelen voor bijvoorbeeld gezondheid, sport en welzijn. Uit het plan moeten concrete projecten rollen. Volgens het Recreatieschap Rottemeren neemt de vraag naar recreatie in de Rottemeren de komende jaren toe door onder andere de bouw van woningen in de regio en de vergrijzing.

Meer berichten