Logo hartvanzuidplas.nl
De drukte in de hobbywinkels is vergelijkbaar met die in november.
De drukte in de hobbywinkels is vergelijkbaar met die in november. (Foto en tekst: Myriam Dijck)

Schilderen en tekenen blijkt heilzaam bij coronastress

  •   251 keer gelezen

Regio – Sinds het begin van de coronacrisis merken hobbywinkels dat veel mensen oude hobby’s als tekenen en schilderen weer oppakken ter ontspanning.

Annemarie Brevé van Stampsandcards in Waddinxveen: “Het is drukker dan normaal. Ik merk dat vooral moeders en oudere dames hobbyartikelen kopen. Populair zijn onder andere ‘mixmedia’-spullen, waarmee je fantasierijk kunt kliederen door te verven, tekenen en stempelen."

Hobbywinkel iHobby in Nieuwerkerk aan den IJssel zag een 'gigantische stijging' in de verkoop van de schilderen-op-nummer sets. Anita Korevaar: “Het is nu twee keer zo druk als normaal, het lijkt wel november. Normaal gesproken is dat onze beste maand vanwege de sinterklaassurprises en omdat dan veel mensen hun vrije tijd binnenshuis besteden.”

Volgens Korevaar helpt tekenen en schilderen bij het omgaan met stress. “De coronacrisis heeft echt impact, en mensen vinden ontspanning in creatieve hobby’s. We horen van veel klanten dat ze vroeger hebben getekend of geschilderd en dat nu weer oppakken. Vaak zijn ze verrast door hun eigen resultaten.” 

Volgens Korevaar is bij tieners ‘tie-dye’ erg populair (een verftechniek voor textiel) en zijn kinderen vooral aan het knutselen geslagen met vouwpapier, chenilledraad en plastic mozaïeksteentjes.

Meer berichten