Afbeelding

Aanleg glasvezel in Nieuwerkerk van start

Algemeen

Nieuwerkerk aan den IJssel - In de bebouwde kom van Nieuwerkerk aan den IJssel wordt na de zomervakantie gestart met de aanleg van glasvezel. Tot 15 augustus hebben inwoners die nog geen abonnement hebben afgesloten, de mogelijkheid om zich alsnog aan te melden zonder aansluitkosten. Ook het welkomstaanbod bij de providers geldt tot die datum.

Het bedrijf Delta Netwerk sluit zoveel mogelijk woningen en bedrijven in de bebouwde kom - ook van eigenaren die geen abonnement hebben aangevraagd - aan op het glasvezelnetwerk. Daarmee is eventuele toekomstige aansluiting voorbereid en hoeft de straat maar één keer open.  

Na de zomervakantie komt een schouwer van de aannemer langs de woningen om te kijken waar de aansluiting in de woning mag worden geplaatst. Vaak is dit in de meterkast, maar het kan ook op een andere locatie in de woning. De aansluiting is kosteloos en verplicht inwoners tot niets. 

Aanmelden voor een abonnement kan via deltanetwerk.nl. Door het invullen van hun postcode vinden inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel informatie over de telecomaanbieders op hun adres en de diverse pakketten voor tv, internet en/of bellen. 

Behalve in de woonkernen, wil het bedrijf ook op bedrijventerreinen een nieuw glasvezelnetwerk aanleggen. Dat gaat door als voor 15 oktober voldoende ondernemers en bewoners van geselecteerde terreinen in Nieuwerkerk een abonnement hebben afgesloten bij een telecomaanbieder voor glasvezelinternet. Ondernemers en bewoners die voor de sluitingsdatum een abonnement afsluiten, betalen geen vastrechtvergoeding.
Meer informatie en de mogelijkheid om een postcodecheck te doen via www.deltanetwerk.nl/zakelijk.