Mies' tegel (hier op een afbeelding in DIJ Beeldentuin) is de starttegel van de Groene cultuurrroute door Moordrecht.
Mies' tegel (hier op een afbeelding in DIJ Beeldentuin) is de starttegel van de Groene cultuurrroute door Moordrecht.

Lopend langs mozaïektegels Moordrechtse cultuur snuiven

Algemeen 133 keer gelezen

Moordrecht - Dertig mozaïektegels verbinden sinds kort de DIJ Beeldentuin aan het Westeinde met de historische dorpskern van Moordrecht via een zogenoemde Groene cultuurroute. De zonovergoten onthulling van de eerste tegel was afgelopen zaterdag.

De Groene cultuurroute is een initiatief van Milieuvereniging Zuidplas en de Historische Vereniging Moordrecht. Van de dertig tegels zijn er negen voorzien van een QR-code. Die tegels liggen bij kunstwerken of bijzondere bomen; door het scannen van de code komt er meer informatie over beschikbaar.

De teksten, foto’s en QR-codes bij de route zijn verzorgd door de Historische Vereniging Moordrecht. Die geeft in de beeldentuin ook lessen voor schoolklassen. De mozaïektegels zijn gemaakt door basisschoolleerlingen binnen het project BRAinS van de gemeente, onder leiding van Createlier Kapilotje. Milieuvereniging Zuidplas heeft er in samenwerking met de gemeente voor gezorgd dat de tegels zijn vervaardigd en gelegd. De bedoeling is dat de route door inwoners en gemeente verder wordt vergroend.

Voorafgaande aan de onthulling door wethouder Frans Klovert zaterdag was er een bijeenkomst waarbij de kinderen opnieuw creatief aan de slag konden onder het genot van poffertjes.