Ferry van Wijnen pleitte er ook voor om een wethouder ‘Vijfde Dorp' aan te wijzen.
Ferry van Wijnen pleitte er ook voor om een wethouder ‘Vijfde Dorp' aan te wijzen.

VVD-kritiek op onzichtbare burgemeester bij inspraak Vijfde Dorp

Algemeen 648 keer gelezen

Zuidplas – De fractie van de VVD heeft in de commissievergadering Bestuur en middelen op 19 maart kritiek geuit op de zichtbaarheid van het college van burgemeester en wethouders in het middengebied. Volgens de VVD hadden collegeleden zich veel vaker fysiek moeten laten zien.

Door Erik van Leeuwen

Het was de VVD-fractie opgevallen dat burgemeester en wethouders zich alleen laten zien als er gasten zijn. “Collegeleden hebben nooit eens een rondje door het gebied gemaakt om te vragen: hoe is het nu met je? Wat doet dit met je?
Wat ons en enkele betrokkenen tijdens de inspraak ook opviel: waar was onze burgemeester op de inspraakavond. Natuurlijk heeft hij daar formeel geen enkele rol, maar als burgervader hoor je daar dan toch te zijn? Inwoners én ondernemers staan hier vol emoties te vertellen over hun gevoel bij alles wat hen overkomt”, aldus woordvoerder Van Wijnen, die erop aandrong het Vijfde Dorp een gezamenlijke opgave van college, raad, inwoners en bewoners te laten worden. Hij sprak van een ‘Team Zuidplas’.

Van Wijnen pleitte ervoor om in het college een wethouder ‘Vijfde Dorp’ aan te wijzen. Volgens hem heeft een project met een dergelijke omvang een wethouder nodig die er ‘vol’ op zit. Volgens wethouder Jan Willem Schuurman, die ruimtelijke ordening in zijn portefeuille heeft, is verdelen van de taken iets waar het college voortdurend naar kijkt.