Voor Coen en Eline is het tijd om iets anders te gaan doen.
Voor Coen en Eline is het tijd om iets anders te gaan doen. Aangeleverd Familie van Buuren
Advertorial

Stoppen na ruim 45 jaar ondernemen in de bloemen

Zakelijk 1.238 keer gelezen

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Meesterbloembinderij Coen van Buuren in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat sluiten. Na 12,5 jaar in het Oude Dorp en na ruim 45 jaar als ondernemer in de bloemendetailhandel gewerkt te hebben is het genoeg geweest voor Coen van Buuren. Met trots kijkt hij terug op een fantastische tijd ‘in de bloemen’.

Prachtig maar intensief vak
Sinds zijn 18e is Coen al werkzaam als bloemist. Eerst bij zijn vader in het bedrijf, later als zelfstandige. “Bloemist is een intensief vak, zeker als je staat voor een goede kwaliteit en persoonlijke service. Het zijn lange dagen. Maar daar staat tegenover dat we elke dag weer mooi bloemwerk maken voor onze klanten. Voor een verjaardag, zieke, uitvaart, huwelijk of gewoon zomaar. Voor elke boodschap mogen we mensen met onze bloemen verrassen. En is er tijdens het binden altijd ruimte voor een praatje. We hebben met onze klanten gelachen en gehuild en hebben kinderen zien opgroeien. Dat maakt ons vak prachtig, dat persoonlijke!” 

“Het is mooi geweest”

De afgelopen 12,5 jaar is Meesterbloembinderij Coen van Buuren uitgebouwd tot een bloeiend bedrijf. De enorme inzet van Coen en zijn medewerkers hebben voor een grote bekendheid en een trouwe klantenkring (zowel particulier als zakelijk) gezorgd in de regio Zuidplas, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Gouda en Waddinxveen. “En daar zijn we ontzettend trots op! Maar de recente ontwikkelingen maken het ondernemen moeilijker. Alles wordt duurder, ook aan onze inkoopkant. De hoge gasprijzen zorgen er bijvoorbeeld voor dat bloemen steeds duurder worden. Er zit een limiet aan wat onze klanten willen en kunnen betalen voor een boeket. Het was dan ook geen makkelijke beslissing, maar het is mooi geweest,” vertelt Coen. “Het is nu tijd om het wat anders te gaan doen.”

Nog geopend tot eind september 2024

Het huurcontract is inmiddels opgezegd, maar de bloemenwinkel blijft voorlopig gewoon geopend. Eind september 2024 zal de winkel definitief sluiten. “Zo kunnen wij langzaam gaan wennen aan een leven zonder bloemenwinkel. En ik ga daarna nog niet stilzitten hoor!”, zegt Coen. “Ik vermaak me wel.”