De molenaars gaan uit van een finaleplaats voor Joost Klein, die vavond eerst nog de tweede halve finale door moet. (foto: pr)
De molenaars gaan uit van een finaleplaats voor Joost Klein, die vavond eerst nog de tweede halve finale door moet. (foto: pr)

Molenaars zetten molens en Joost Klein in de spotlight

Algemeen 363 keer gelezen

Zevenhuizen - Op Nationale molen- en gemalendag - zaterdag 11 mei - is de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat de Nederlandse inzending daar te zien en horen zal zijn, wordt wel verwacht. Reden voor het Gilde van Molenaars om mensen op te roepen Joost Klein te steunen met een filmpje, gemaakt bij een molen. Want: ‘Joost heeft natuurlijk iets met molens’.

Hak-moves
In de clip bij het nummer ‘Europapa’ is Klein onder andere bij een molen te zien. De molenaars willen met een actie op sociale media niet alleen de Nederlandse artiest, maar vooral hun molens in de spotlights zetten. Wie iets unieks post, zelf bijvoorbeeld een stukje ‘Europapa’ zingt of zijn of haar hak-moves toont tegen de achtergrond van een molen, maakt kans op een prijs. Daarvoor moeten #NMD2024, #ESF2024, #Joostklein, @gildevanmolenaars en @m0lens worden toegevoegd.

Kraam
De wieken van de molens van de Molenviergang in Zevenhuizen draaien zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur. Bij de bovenmolen aan het fietspad langs de Rotte staat de hele dag de verkoopkraam van Stichting Molenvrienden, met onder andere het drankje boezemwater en een gratis windmolentje voor kinderen.