Een derde plaats voor Justine Geelen van Rolling ’90. (foto: Elma Stormbroek-De Wit)
Een derde plaats voor Justine Geelen van Rolling ’90. (foto: Elma Stormbroek-De Wit)

Evenement op rolletjes

Algemeen 506 keer gelezen

Moerkapelle - Na een pauze van vijf jaar stond de Crystal Tulip Competition van 1 tot en met 4 mei op de Internationale World Skate Europe kalender. Bestuur en vrijwilligers van rolschaatsvereniging Rolling ‘90 in Moerkapelle wisten de organisatie van de wedstrijd, met hulp van het team van Dorpshuis Op Moer, voor ruim 140 sporters tot een goed einde te brengen.

De Crystal Tulip Competition is een internationale roldanswedstrijd met deelnemers uit diverse Europese landen. Nationale en internationale sub-topsporters en topsporters deden mee.
Een groot sportief feest was het volgens Rolling ‘90. ‘Alle deelnemers van jong tot iets ouder straalden op de baan en werden door de aanwezige supporters ontvangen en beloond met een warm applaus. Door de deelname van onze Nederlandse rolschaatstop (Team NL) kon men genieten van roldansen op Europees topniveau. Een deel van deze dansers gaat over een paar weken ons land vertegenwoordigen in het Italiaanse Triëst bij een van de World Skate voorrondes.’
Wethouder Wybe Zijlstra van Sport had lovende woorden voor de sporters en de organisatie en verrichtte de prijsuitreiking. Het daaropvolgende buffet voor 160 personen - door Op Moer verzorgd - verliep net als de catering in de dagen daarvoor op rolletjes. Nadat was stilgestaan bij de Dodenherdenking, werd het evenement met een gala afgesloten.