Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: archief HvH
Ingezonden

Met de tram van IJsselland naar nieuw station Gouwe?

  •   keer gelezen   Ingezonden

Zevenhuizen wordt groter, het verkeer neemt toe... Wat kunnen we doen om het een beetje in de hand te houden? Een tramlijn Zevenhuizen-Alexander-IJsselland zou een oplossing kunnen bieden. Laten we beginnen met het andere eind. 

Als we een - eventueel enkelspoor - tramlijntje vanuit metrohalte Prinsenland doortrekken naar het IJsselland Ziekenhuis helpen we een groot deel van Rotterdam-Oost van de ergernis af om voor het laatste stukje nog op de bus te moeten stappen. Voor het overige deel van de tramlijn maken we 'misbruik' van het bestaande metrostelsel tot en met Nesselande. Maar daarna...

Natuurlijk moet de tramlijn gaan duiken en zoveel mogelijk op maaiveld doorgetrokken worden richting Zevenhuizen. Eventueel nog een halte Nesselande-Noord, maar dan onder- of bovenlangs naar de brug in de Van Oudheusdenweg. Ja en dan?

Of we volgen de Van Oudheusdenweg tot eindhalte Nijverheid en/of we passeren de Zuidplasweg en gaan over de geluidsmuur van Zevenhuizen-Zuid naar tramhalte Knibbelweg. Zelfs is het nog denkbaar om van daaruit richting Vijfde Dorp, respectievelijk het nieuwe station Gouwe, te gaan, maar dan zitten we al ruim in 2030.

  • Jan Dirk Dorrepaal, Zevenhuizen
Meer berichten