Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Het drugsafval werd gedumpt in het water langs de Zuidelijke Dwarsweg in Zevenhuizen.</p>

Het drugsafval werd gedumpt in het water langs de Zuidelijke Dwarsweg in Zevenhuizen.

(Foto: Team Veiligheid gemeente Zuidplas)

Verdachte dumping drugsafval Zevenhuizen opgespoord; pand in Utrecht gesloten

  •   keer gelezen   Politie

Zevenhuizen - Onderzoek naar een grote hoeveelheid gedumpt drugsafval in de nacht van 8 op 9 september in een singel langs de Zuidelijke Dwarsweg, heeft afgelopen week geleid tot de aanhouding van een verdachte. Ook een pand in Utrecht, dat met het drugsafval in verband is gebracht, is voor een paar maanden gesloten. 

Onder andere vuilniszakken, drugsresten, jerrycans, grondzeil, filters, houten boxen en zeil afkomstig van een hennepkwekerij waren in de singel gedumpt. Handhavers van de gemeente Zuidplas en eenheden van politieteam Waddinxveen-Zuidplas stelden gezamenlijk een onderzoek in. Daarbij kon onder meer een voertuig worden achterhaald waarmee het drugsafval eerder die nacht vervoerd was. 

Onderzoek in het drugsafval zelf leverde andere belangrijke aanknopingspunten op, die leidden naar de verdachte en een bedrijfspand in de gemeente Utrecht.

Gesloten
Bij een politiecontrole in dat pand werd een groot aantal goederen en producten bestemd voor de hennepteelt, aangetroffen. De burgemeester van Utrecht heeft het voor een aantal maanden gesloten.

Naar de verdachte loopt een strafrechtelijk onderzoek voor overtredingen van de Opiumwet en voor het plegen van een ernstig milieudelict. 

Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor alle kosten van het opruimen van de gedumpte stoffen, en voor die van het onderzoek. Team Veiligheid van de gemeente Zuidplas heeft de zaak in behandeling en inventariseert de kosten.

Meer berichten