Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Trainer Ren&eacute; van Beek moet nog even geduld hebben voor hij met Groeneweg aan het zaterdagvoetbal kan beginnen.</p>

Trainer René van Beek moet nog even geduld hebben voor hij met Groeneweg aan het zaterdagvoetbal kan beginnen.

Trainer Van Beek wil feestjes bouwen met Groeneweg

  •   keer gelezen   Sport

Zevenhuizen - Van René van Beek mag het zaterdagavontuur van Groeneweg meteen beginnen. Hij moet echter nog een half jaar geduld hebben. “We gaan er een mooi project van maken.”

Van Beek (61), die tien jaar geleden trainer werd bij Groeneweg, vertelt dat hij net uit quarantaine komt. Zijn vrouw en hij waren geveld door corona. “Het leek wel een gevangenis, de muren kwamen thuis op me af.”

Hij traint nu weer volop met de selectie. “Het zijn meer gezelligheidstrainingen, hoor. We maken het leuk met elkaar. Een doel hebben we nog niet en natuurlijk hopen we straks in mei en juni nog wat wedstrijdjes voor het regionale toernooi te kunnen spelen. Het ligt al veel te lang stil.”

Groeneweg benutte die periode om met een frisse blik naar de toekomst te kijken. De club besloot na alle pro’s en contra’s tegen elkaar te hebben weggestreept, om over te stappen naar het zaterdagvoetbal. “Ik ben maar trainer, hè”, zegt Van Beek daarover. “Het lijkt mij een verstandig besluit. Natuurlijk ben ik er ook in gekend, maar Groeneweg heeft daarin zijn eigen keuze gemaakt. De club bestaat langer dan ik trainer zal zijn.”

Het was geen verrassing dat de trainer de Zevenhuizenaren zou volgen naar de zaterdag. “Ik had nog een contract tot 2022. De club wilde graag dat ik daar nog een jaar bij zou doen. Voorzitter Ed Roos wilde daarmee rust en stabiliteit creëren. Daar zit wat in, want er verandert het komende seizoen al genoeg.”

Van Beek was als trainer zelf wel eerder actief op de zaterdag. Bij Hazerswoudse Boys, Jodan Boys en Floreant deed hij al ervaring op. “Hoe dat was? Ik kan me dat slecht herinneren. Het is al minimaal twaalf jaar geleden, maar voor mij is de zaterdag geen probleem. Ik ging nu al veel op zaterdag kijken bij de jeugd bij Groeneweg. Ik wilde zien welke talenten er rondlopen en hoe zij zich ontwikkelen. Ik heb de zondag straks vrij. Dan kan ik mooi naar Sven kijken.”

“De voorzitter heeft bij de KNVB aangevraagd of we onze thuiswedstrijden om 16.00 uur kunnen spelen. Dat lijkt mij een perfecte tijd. De jeugd die kan blijven kijken en onze vaste supporterskern langs de lijn. Normaal komen de spelers aan het eind van de zaterdagmiddag even bij elkaar om samen wat te drinken. Dat zullen ze nu wat later moeten doen. We gaan er elke thuiswedstrijd een feestje van maken.”

Derby’s
Bij Van Beek is het glas halfvol en niet halfleeg als het niveau ter sprake komt waarop Groeneweg op zaterdag moet starten: vierde klasse.

“Ja, we komen uit de tweede klasse, maar ik ga niet zeggen dat we even kampioen gaan worden. Zo’n arrogante houding past totaal niet bij mij en Groeneweg. Als de club een jaar langer had gewacht met de overstap, dan hadden we in de vijfde klasse moeten beginnen. Dan zit je echt in de kelder van het zaterdagvoetbal. Dat had ik minder leuk gevonden. Nu kijk ik uit naar de derby’s met Moerkapelle en Moordrecht en wie weet over een paar jaar met Nieuwerkerk. Dat zou helemaal geweldig zijn.”

Meer berichten