Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De selectie van IJsselvogels in de aanval tegen de A1. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)</p>

De selectie van IJsselvogels in de aanval tegen de A1. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

IJsselvogels zoekt de interne strijd

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Moordrecht – Bij gebrek aan tegenstanders van buitenaf zoekt IJsselvogels de interne strijd. Afgelopen zaterdag was bij de Moordrechtse club de eerste ronde van een onderlinge competitie. “We proberen iedereen gemotiveerd te houden.”

De ambiance is er niet één die sfeervol genoemd kan worden. Als een combinatieteam van IJsselvogels 1 en 2 de jonge veulens van de A1 van de club van zich af proberen te houden, is het koud en nat op het IJsselvogels-terrein. Voorzitter André van Grieken zit op een bankje van het nieuwe terras met een paraplu. 

Even verderop staat coronacoördinator en mister IJsselvogels Wim Slingerland senior onder een afdakje van het clubgebouw te schuilen voor de regen en tegelijkertijd de prestaties van de spelers te analyseren. “Het was tot een paar minuten geleden nog droog”, zegt Van Grieken. “Het is begin april, dan loop je wel eens tegen dit soort dagen aan.”

IJsselvogels trainde alweer een tijdje buiten en hoopte op meer. Nu het vooruitzicht op competitiekorfbal flink is gereduceerd, gaat de club over op plan B: vijf weken onderlinge competitie. “Hopelijk is dat de brug naar de echte competitie”, reageert Van Grieken. Om eraan toe te voegen dat hij het ‘niet ziet gebeuren’. “De ziekenhuizen liggen vol, de derde golf heeft zijn piek nog niet bereikt. Competitie, ik denk het niet.”

De club bewees eerder deze coronaperiode de nodige creativiteit in huis te hebben. Om de spelers een prikkel te geven, is de onderlinge competitie in het leven geroepen. “Om een sleur te voorkomen doen we elke week een andere discipline”, zegt Christa van Adrichem van de technische commissie. “Deze zaterdag spelen we in vaste teams tegen elkaar. Daar eindigen we week vijf ook mee, maar tussendoor husselen we spelers en doen we een koppelschiettoernooi.”

Komende zaterdag staat een vier tegen vier-toernooi op de rol. “We spelen met de beachkorfbalregels, maar zonder zand en waarschijnlijk ook zonder zon. Als je scoort vanuit de hoek krijg je twee punten.” Van Grieken vindt het een mooi initiatief. “Iedereen, op de teams met spelers ouder dan 26 jaar na, is bezig.”

Een combinatie van het eerste en tweede team krijgt deze zaterdag te maken met de A1 en B1 van IJsselvogels. Dat zorgt volgens trainer Mark van den Berg voor een dubbel gevoel bij de spelers. “Je ziet dat ze moeite hebben om tegen de jeugd te spelen. Je wilt niet verliezen, maar ze ook niet overhoop schieten.”

Wat dat laatste betreft hoeft Van den Brink zich al snel geen zorgen te maken. Tegen de A1 worden de eerste tien schoten vakkundig gemist. Van den Brink wijt het aan gebrek aan wedstrijdritme. “Normaal kom ik daar niet mee weg, nu wel”, gniffelt hij. In de eerste wedstrijd wint de mix van IJsselvogels 1 en 2 met 9-6 van de A1. In de tweede wedstrijd komen de B1-talenten, volgens de kenners een goede lichting, spierballen tekort; het wordt 11-3. 

Van den Brink kan ermee leven. “Het gaat nu meer om teamgevoel kweken. Natuurlijk proberen we in trainingen patronen, maar zonder het vooruitzicht van echte wedstrijden staat de concentratieboog minder gespannen. Ik ga er ook niet meer van uit dat de veldcompetitie wordt hervat. Wat als dat wel gebeurt? Dan zullen we snel moeten schakelen.”

Meer berichten