Rick Sleeuwenhoek kroonde zichzelf als matchwinnaar door het winnende doelpunt te maken. (foto: archief HvH)

Groeneweg op valreep naar winst

Sport 392 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg heeft nog alle uitzicht om de volgende bekerronde te halen. De Zevenhuizenaren klopten zaterdag op sportpark Van ’t Verlaat het Sassenheimse Teylingen in een doelpuntrijk treffen met 4-3.

Groeneweg kwam beter voor de dag dan vorige week toen in Den Haag tegen Wanica Star een beschamende prestatie werd geleverd (2-2). Zo ongeïnspireerd de ploeg van René van Beek in die wedstrijd was, zo gebrand om een goede prestatie te leveren was het tegen Teylingen, dat deze zomer net als Groeneweg de overstap van de tweede klasse zondag naar de vierde klasse zaterdag maakte.
Beide teams legden uitstekend voetbal op de mat, waarbij Groeneweg de grootste moeite had om het sterke middenveld van Teylingen, met Martin van Eeuwijk (ex-FC Lisse, ex-Quick Boys), in toom te houden. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong door Robin Zuierveld en Rick Sleeuwenhoek, maar moest op slag van rust uit een vrije trap een tegentreffer incasseren: 2-1.
Na de pauze gingen de teams door waarmee ze geëindigd waren in de eerste helft: met het boeien van het veelkoppige publiek dat op de eerste officiële wedstrijd op zaterdag van Groeneweg afkwam. Teylingen herstelde de balans (2-2), maar Robin Zuierveld bracht het team weer aan de leiding: 3-2. Nadat Teylingen met een afstandsschot opnieuw langszij was gekomen (3-3), kroonde Rick Sleeuwenhoek zichzelf in de slotfase tot matchwinnaar.