Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Roy de Oude (hier op archiefbeeld) scoorde de 0-1 voor Nieuwerkerk.&nbsp;</p>

Roy de Oude (hier op archiefbeeld) scoorde de 0-1 voor Nieuwerkerk. 

Hekkensluiter geeft Nieuwerkerk waarschuwing

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk is zaterdag in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter BZC/Zuiderpark niet verder gekomen dan een gelijkspel (2-2). Het puntverlies bleef zonder gevolgen, want achtervolger LMO verloor met 1-0 van SSS.

Daardoor liep de koploper van de derde klasse D verder uit. De voorsprong van Nieuwerkerk op LMO is nu vier punten, terwijl Nieuwerkerk ook nog een inhaalwedstrijd, tegen VVOR op dinsdag 15 maart, tegoed heeft. “We blijven er natuurlijk hartstikke goed voor staan. Iedereen bij ons had vandaag gerekend op een overwinning, maar per saldo zijn we er wel weer beter van geworden”, zei trainer Ron Luijten, die zijn ploeg in Rotterdam-Zuid een moeilijke middag zag beleven.

De oefenmeester en zijn staf hadden verwacht dat de thuisploeg de verdedigende stellingen zou betrekken, maar dat was niet het geval. BZC/Zuiderpark zette hoog druk en daar had Nieuwerkerk grote moeite mee. “We begonnen met drie verdedigers. Op de eerste twintig minuten na, waarin we de betere ploeg waren en ook goede kansen kregen, wisten die gasten ons het leven, op een goede manier, zuur te maken.”

Toch kwam Nieuwerkerk in de eerste helft op 0-1 door Roy de Oude, maar nog voor rust herstelde BZC/Zuiderpark het evenwicht. Ook in de tweede helft beten de gastheren fel van zich af. “Ze hebben een tijdje geleden een trainerswissel gehad en daarna al tweemaal gelijkgespeeld”, zei Luijten om aan te geven dat BZC/Zuiderpark in een goede ‘flow’ zat. “Naast een prima instelling hadden ze ook twee, drie goede voetballers.”

Nieuwerkerk moest alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Rowendy Schoop, die ziek was geweest, loste na een half uur Remco Langerveld af, die voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis was begonnen. Nieuwerkerk leek met de tweede treffer van Roy de Oude alsnog acht minuten voor tijd de overwinning naar huis te mogen nemen, maar de voorsprong werd snel tenietgedaan door BZC/Zuiderpark, dat fraai scoorde uit een vrije trap (2-2).

Lang bij het puntverlies stilstaan heeft volgens Luijten geen zin. “Maart wordt een belangrijke maand, met Groote Lindt en LMO thuis, VVOR en SSS uit en De Jonge Spartaan thuis. We spelen tegen de hele top. Doel is om onze positie nog verder te verbeteren.”

Meer berichten