Ook Eline Scholten kon een nieuwe nederlaag van De IJssel niet voorkomen.
Ook Eline Scholten kon een nieuwe nederlaag van De IJssel niet voorkomen.

Puntencrisis bij hockeydames De IJssel houdt aan

Sport 315 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – In de eerste competitiehelft behaalden de dames van De IJssel de ene na de andere zege. Na de winterstop is de koploper in puntencrisis: zondag werd verloren van Dordrecht (3-1).

De eindstand in Dordrecht was al na één helft bereikt, waarbij Fay Stegman voor de enige Nieuwerkerkse goal zorgde. “We speelden de eerste helft zeker niet slecht en na rust zelfs onwijs goed, maar op één of andere manier wil het niet lukken”, zei coach Jean Paul Renes. “We hadden na rust zes keer moeten scoren, we waren zo veel beter. We hebben afgelopen week gepraat na de nederlaag tegen DSHC. We gaan dat niet opnieuw doen. Aan het hockey ligt het niet, want afgelopen week hebben we nog een eersteklasser met 2-0 verslagen. Eén goede overwinning, dat hebben we nodig.”

Dat Renes optimistisch blijft over de kansen heeft niet alleen met het vertoonde spel te maken, maar ook met de concurrentie, die er al even lustig op los morst qua punten als De IJssel. Daardoor is de voorsprong van De IJssel op Pollux uit Vlaardingen en Derby uit Zwijndrecht nog steeds vier en vijf punten. “Ik schat dat we nog vier van de zes wedstrijden moeten winnen om kampioen te worden. Ik heb tegen die meiden gezegd dat ik het zonde zou vinden als we komend seizoen niet in de eerste klasse spelen.”