Thiemo de Bakker won bij zijn debuut voor TC Nieuwerkerk.
Thiemo de Bakker won bij zijn debuut voor TC Nieuwerkerk.

TCN geeft visitekaartje af

Sport 274 keer gelezen

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – De start vorige week was vals, maar in de eerste thuiswedstrijd van de competitie liet TC Nieuwerkerk zien dat die een kanshebber is voor de landstitel. Regerend landskampioen Leimonias vertrok puntloos: 6-0.

Door Erik van Leeuwen

De fans van de eredivisieclub keken nieuwsgierig uit naar het debuut van Thiemo de Bakker (35) in het shirt van Nieuwerkerk. De voormalig nummer dertig van de wereld, die nog steeds als prof de wereld rondtoert, had weinig moeite met zijn tegenstander Roland Stuurman (6-4, 6-3).
Na winst van Ronetto van Tilburg en Daniel Verbeek zette De Bakker met zijn overwinning Nieuwerkerk op 3-0. Die voorsprong werd verdubbeld door de vierde single-zege, van Guy den Heijer, en door het resultaat van de twee Nieuwerkerkse dubbels, waarin Jeroen Camfermann en Den Heijer nog een super-tiebreak nodig hadden om de winst binnen te halen.
“In onze sterkste bezetting hebben we een heel sterk team en zullen we moeilijk te verslaan zijn”, zei voorzitter Hans Schrijver, die getuige was van de enkelspeloverwinningen van Ronetto van Tilburg en Daniël Verbeek.

Nieuwerkerk rukte door de eclatante zege op Leimonias op naar de tweede plaats in het klassement. Het doel is om de play-offs te halen en daarvoor moet het team bij de eerste vier eindigen. “We willen minimaal naar de finale”, verklapte Schrijver. “We zijn twee keer eerder landskampioen geweest. Als we kampioen worden, mogen we het jaar daarop de play-offs in Nieuwerkerk organiseren.”

Schrijver wil dan ook niets liever dan dat Nieuwerkerk de beste club van de regio is. Daarom ook timmert de club in de mix-competitie aan de weg. Nieuwerkerk speelt daar inmiddels op het op een na hoogste niveau. 

Vooralsnog ligt de focus op het herenteam in de eredivisie. Nieuwerkerk speelt al twaalf seizoenen op het hoogste niveau en Schrijver is daar trots op. “De competitie wordt wel steeds sterker. Zonder het betalen van spelers kan het niet meer.” Met Thiemo de Bakker haalden Schrijver en zijn club een grote vis binnen. “Thiemo heeft een aansprekende naam en behoort daarnaast nog tot de top van Nederland.” De inzet van de Westlander blijft echter beperkt tot de thuiswedstrijden. “Hij speelt ook in de mixcompetitie in de eredivisie. We hebben hem vastgelegd voor vier thuiswedstrijden en uiteraard, mochten we dat halen, voor het play-off weekeinde.”