Ook Rick Sleeuwenhoek kon Groeneweg niet aan succes helpen. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Ook Rick Sleeuwenhoek kon Groeneweg niet aan succes helpen. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Korte titelroute Groeneweg afgesneden

Sport 506 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen - De voorbereidingen voor een kampioenenparade hoeven nog niet gestart. De korte titelroute van Groeneweg werd zaterdag afgesneden door een 0-1 nederlaag tegen Bergambacht, waardoor de spanning om het kampioenschap terug is.

Met een voorsprong van vier punten op de belangrijkste concurrent begon Groeneweg comfortabel aan de topper. De optimisten op sportpark ‘t Verlaat rekenden zich rijk en hadden zaterdag 11 mei in de agenda al rood omcirkeld. Groeneweg zou met een overwinning op Bergambacht in een luxe zetel komen en de titel zou een feit zijn. De optimisten werden zaterdag echter verdrongen door de pessimisten, die na de nederlaag tegen Bergambacht vrezen dat Groeneweg hard op weg is de titel te verspelen. “Iedereen was voor vandaag heel optimistisch. Ik heb steeds gezegd: pas als we resultaat halen, komt het kampioenschap dichterbij”, zei trainer Pieter van Zoest na afloop. Hij vertelde dat de teleurstelling in de kleedkamer groot was. “We zullen een manier moeten vinden om de nederlaag een plekje te geven.”
Veel tijd heeft Groeneweg niet, want zaterdag wacht alweer de volgende krachtproef. In Waddinxveen is Be Fair, dat in de loop van het seizoen steeds beter draait, de tegenstander. “In voetballend opzicht is Be Fair met Bergambacht de beste ploeg in deze afdeling. We zullen alles uit de kast moeten halen”, stelde Van Zoest, die ervan overtuigd is dat Groeneweg de laatste drie wedstrijden allemaal zal moeten winnen om kampioen te worden. “De kans is groot dat Bergambacht ook drie keer gaat winnen. Hun lastigste wedstrijd, op papier althans, was die van komende zaterdag tegen FC Perkouw, maar door de nederlaag van Perkouw spelen zij niet meer voor het kampioenschap.”
Van Zoest richt zich deze week vooral op zijn eigen team. “Het zal tegen Be Fair echt beter moeten dan wat we vandaag lieten zien. Aan de bal waren we erg matig en ook in de persoonlijke duels gaven we niet thuis.”
De nederlaag tekende zich al vroeg in de wedstrijd af. Balverlies op het middenveld leidde een razendsnelle counter van de bezoekers in. Bergambacht-topscorer Twan Smits wist wel raad met het buitenkansje. Alleen voor keeper Jeremy Dierikx, een van de Groeneweg-spelers die een voldoende haalde, miste hij niet.
Een goed antwoord van Groeneweg kwam geen moment. Mede door een middenveld dat volledig in de greep was van Bergambacht, slaagde de thuisploeg er niet in de tegenstander in verlegenheid te brengen. De meeste Zevenhuizense aanvallen stierven door onzorgvuldigheid een snelle dood. En als de bal in de voorste linie kwam, misten Robin Zuierveld en Rick Sleeuwenhoek de échte scherpte. Een kopbal dichtbij het Bergambachtse doel was het gevaarlijkste moment van Groeneweg, dat ook na de pauze geen lijn in het spel wist te krijgen.
De tweede helft werd steeds rommeliger en dat kwam het aanvalsspel van de gastheren niet ten goede. Groeneweg mocht blij zijn dat keeper Dierikx zeker twee treffers wist te voorkomen. “Ik vond Bergambacht volwassener spelen”, zei Van Zoest. “Dat was te zien in de duelkracht.” De trainer zinspeelde op een tijdelijke terugkeer van een aantal oudgedienden voor de belangrijke slotfase van de competitie. “We hebben gif nodig, dat ontbrak vandaag.”