Afbeelding

Verkiezingsposter PvdA/GroenLinks in top 5

Algemeen 440 keer gelezen

Zuidplas - De campagneposter van PvdA/GroenLinks in Zuidplas behoort tot de vijf beste verkiezingsposters voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Dat vindt althans de jury van een door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten uitgeschreven wedstrijd. Het laatste woord is aan het publiek; op de vijf genomineerden kan nog tot maandagochtend 19 maart worden gestemd.

De jury beoordeelde bijna honderd posters op de samenhang tussen tekst en beeld, originaliteit, krachtig beeld, symboliek en mooi design. Als vijf finalisten kwamen PvdA/GroenLinks Zuidplas, CDA Apeldoorn, de Haagse Stadspartij, PvdA De Fryske Marren en FNP Súdwest-Fryslân uit de bus.

Raadslid Pieter Beeldman uit Moordrecht ontwierp de poster, waarvoor hij werd geïnspireerd door de plannen voor het gemeentehuis. "In die periode dachten andere partijen meteen aan nieuwbouw, terwijl wij met een plan kwamen voor het beter benutten van het bestaande gebouw. We denken toch 'net ff anders' kennelijk." Die slogan staat ook op de poster.

Stemmen kan op de website van VNG: vng.nl/gr2018-beste-verkiezingsposter