Logo hartvanzuidplas.nl
De nieuwjaarsduik van 1 januari 2018. (foto: Erik van Leeuwen)
De nieuwjaarsduik van 1 januari 2018. (foto: Erik van Leeuwen)

Nieuwjaarsduik Zevenhuizerplas

  •   151 keer gelezen

Nesselande - Als het nieuwe jaar 14 uur oud is start op het strand van Nesselande de warming-up voor de Nieuwjaarsduik in de Zevenhuizerplas. Even later zullen honderden waaghalzen de sprong in de plas wagen, om zo het nieuwe jaar fris te beginnen.

De editie van 2018 telde bijna 300 deelnemers die toen al rennend, duikend of juist voorzichtig lopend het water van de plas opzochten. De mate van enthousiasme zal deels afhangen van de temperatuur, al is die op 1 januari veelal niet zwembroek- en bikiniproof.
Inschrijven kan vanaf 13.00 uur. De organisatie, stichting Wijkorganisatie Nesselande (WONIO), is te vinden in de buurt van Verhage in het winkelcentrum. De kosten voor deelname bedragen 3,50 euro, inclusief muts en soep. Voor meer informatie: https://www.facebook.com/nieuwjaarsduiknesselande/
De Nieuwjaarsduik is in de loop der tijd een Hollandse traditie geworden. In 1960 werd de eerste gehouden. De laatste jaren mag het evenement, dat inmiddels op veel plaatsen in het land gehouden wordt, rekenen op zo'n 40.000 deelnemers, van wie 10.000 de sprong wagen in Scheveningen. Vanaf 1998 heeft een worst- en soepfabrikant, die voor iedere deelnemer een muts in het vooruitzicht stelt, de duik geadopteerd.

Meer berichten