Logo hartvanzuidplas.nl
Het Südbad in Dortmund.
Het Südbad in Dortmund.

Barracuda manifesteert zich in Dortmund

  •   49 keer gelezen

ZWEMMEN
Nieuwerkerk aan den IJssel - De zwemploeg van Barracuda was goed op dreef tijdens het Dortmunder Schwimmfest. De Nieuwerkerkse delegatie eiste 23 podiumplaatsen op.

Marit Huisman en Emma Verkuijl waren goed voor meer dan de helft van de ereplaatsen. Opmerkelijk was de prestatie van Frederique Verkuijl die op de nummers waarop ze van start ging acht persoonlijke records verbeterde.
Bij een vierkamp in Sliedrecht was Thijs Bijman uitstekend in vorm. Hij werd één keer eerste en eenmaal tweede. Lenthe Kemper tekende voor de grootste verbetering van een pr, zij zwom op de 100 meter wisselslag elf seconden sneller.

De selectiezwemmers openden in Dordrecht het langebaanseizoen. Dat het met de vorm van de ploeg goed zit, bleek uit het feit dat op driekwart van de nummers een persoonlijk record werd gezwommen.
Komend weekend staat voor Barracuda in Andel een nieuwe ronde in de nationale zwemcompetitie op het programma. Met nog twee ronden te gaan lonkt voor de ploeg van trainer Walter Rolloos een positie in de top vijf en daarmee promotie naar de A-klasse.

Meer berichten