De bingo van de Zonnebloem is razend populair. Ook de laatste keer was het weer volle bak.
De bingo van de Zonnebloem is razend populair. Ook de laatste keer was het weer volle bak.

Warmlopen voor meehelpen bij Zonnebloem

Algemeen 148 keer gelezen

Moordrecht - De Zonnebloem, afdeling Moordrecht houdt donderdag 14 maart vanaf 19.45 uur een vrijwilligersvergadering in De Zespunt aan de Molenlaan voor iedereen die meer wil weten over de activiteiten van de Zonnebloem.

De Zonnebloem, die dit jaar 70 jaar bestaat, is een landelijke vereniging met meer dan 40.000 vrijwilligers verdeeld over zo'n duizend lokale afdelingen. Tot de doelgroep van de Zonnebloem behoort iedereen met een lichamelijke beperking waarbij de beperking niet mag leiden tot een sociaal isolement. In de praktijk zijn dit vaak alleenstaande ouderen die nauwelijks nog de deur uit komen. Maar de Zonnebloem heeft ook voor jongere mensen mogelijkheden om het plezier in het leven te vergroten.

De afdeling Moordrecht heeft tachtig gasten die op regelmatige tijden bezocht worden en waarvoor activiteiten worden georganiseerd. Deze bezoeken en activiteiten worden gedaan door een groep van achttien vrijwilligers en een grote groep oproepbare chauffeurs. De vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd ze aan hun gasten besteden en hoe vaak ze meehelpen aan het organiseren van activiteiten.

De afdeling is op zoek naar uitbreiding van het aantal vrijwilligers en hoopt een nieuwe secretaris te vinden. Belangstellenden zijn welkom op de openbare vergadering om de sfeer te proeven en kennis te maken met de activiteiten. De vergadering duurt tot maximaal 21.30 uur en wordt informeel afgesloten met een hapje en drankje.