Logo hartvanzuidplas.nl
Tijdens de gemeenteraadsvergadering vorige week overhandigden Verdoes (midden) en Van der Spek (rechts) het onderzoek.
Tijdens de gemeenteraadsvergadering vorige week overhandigden Verdoes (midden) en Van der Spek (rechts) het onderzoek. (Foto: Erik van Leeuwen)

Moerkapellenaren willen oud en jong huisvesten op schoollocaties

  •   583 keer gelezen

Zuidplas – ChristenUnie/SGP heeft er bij wethouder Jan Hordijk op aangedrongen de voormalige locaties van de Rehoboth- en Keijzerschool in Moerkapelle snel te herontwikkelen. "Verpaupering ligt nu al op de loer", zei raadslid Willem-Jan Verdoes.

Verdoes overhandigde de wethouder samen met fractievoorzitter Cock van der Spek een rapport met de uitkomsten van een inwonersonderzoek van de ChristenUnie/SGP. Onder Moerkapellenaren werd een online enquête gehouden waarin werd gevraagd wat er moet gebeuren met de voormalige terreinen van de twee scholen die nu onder één dak in de Brede School in De Jonge Veenen zitten. Ook gingen raadsleden bij direct omwonenden langs de deur.
"Aan het aantal online reacties dat we hebben gehad, kun je zien dat dit leeft onder de Moerkapelse bevolking", reageerde Verdoes. De uitkomst laat een duidelijke voorkeur van de inwoners zien voor huisvesting voor ouderen en jongeren. "De huisvesting voor jongeren scoorde het hoogst, maar kort daarachter zitten woningen voor senioren."
Andere suggesties, zoals een bioscoop, koffieshop, feesttent en kantoorruimte voor zzp'ers, werden sporadisch genoemd. "De uitkomsten laten zien welke kant we op moeten. Een combinatie van huisvesting voor jongeren en ouderen zou mijn voorkeur hebben. Die groepen verbinden is goed voor het leefklimaat."
Verdoes hoopt dat het college snel werk maakt van de herontwikkeling omdat hij signalen krijgt dat de scholen doelwit worden van illegaal gebruik. "Er zijn al ruiten ingegooid. Voor de leefbaarheid is snelle herontwikkeling goed."
Wethouder Hordijk wil de invulling van beide locaties 'breed' aanpakken. "Met de nodige participatie van de Moerkapelse gemeenschap. Er zijn veel ideeën aangedragen en wij hebben ook onze ideeën. Het zou mooi zijn als we die samen vorm kunnen geven." Op 13 juni is in Op Moer een bijeenkomst. Martin Damen (PvdA/GroenLinks) stelde voor om Op Moer zelf ook mee te nemen bij de herinrichting van de schoollocaties. "De staat van het gebouw is niet meer van deze tijd." (Erik van Leeuwen)

Meer berichten