(foto: Creative Commons/Guda Oly)
(foto: Creative Commons/Guda Oly)

Opnieuw problemen rond Leiding over Oost

Algemeen 331 keer gelezen

Regio - De aanleg van de Leiding over Oost loopt opnieuw vertraging op. De pijpleiding tussen Rotterdam en Leiden zal vlak langs Zuidplas lopen; glastuinders willen graag een aftakking maken voor een lokaal warmtenet.

De nieuwe vertraging zou het gevolg zijn van onduidelijkheid over het tracé in de gemeente Leiden, waar vanaf 2022 huizen verwarmd moeten gaan worden door middel van restwarmte uit de Rotterdamse haven.

Doordat de aanbesteding nu niet is geslaagd, wordt de vertraging van elf maanden die al was aangekondigd, langer. Het college van Leiden: "Het stuiten van de aanbesteding heeft ons verrast en het stemt ons teleur dat deze stuiting gaat resulteren in aanvullende vertraging." Rotterdam vreest dat het miljoenenproject niet alleen vertraagd wordt, maar ook duurder zal uitpakken.

Eerder was er al een probleem rondom de leiding. Twee weken geleden stapte gedeputeerde Han Weber op vanwege informatie die was achtergehouden. Rotterdam heeft volgens de woordvoerder van wethouder Arjan van Gils gevraagd om de informatie, maar de provincie wil die niet geven. De gemeenteraad van Rotterdam, die dinsdag in commissieverband vergaderde, heeft ontstemd gereageerd op het uitblijven van de informatie.