Remco Langerveld maakte het laatste doelpunt van Nieuwerkerk in de vierde klasse.
Remco Langerveld maakte het laatste doelpunt van Nieuwerkerk in de vierde klasse.

Nieuwerkerk poetst Gouderaks krasje weg

Sport 506 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Met een 7-0 overwinning op Gouderak heeft Nieuwerkerk het succesvolle seizoen in de zaterdagcompetitie op passende wijze uitgeluid. "Kampioenswaardig", sprak trainer Ron Luijten na de zevenklapper.

Door Erik van Leeuwen

De laatste thuiswedstrijd werd voorafgegaan door een ludieke wedstrijd van lokale coryfeeën, met bestuursleden, sponsors, spelers uit dames 1 en prominente supporters. "Ook wethouder Jan Verbeek speelde nog een half uur mee", aldus Luijten die één van de twee teams coachte. Het andere team stond onder leiding van Adri Hermus, die al veertig jaar als trainer aan Nieuwerkerk verbonden is.
De voorwedstrijd tekende de ontspannen sfeer op sportpark Dorrestein waar Nieuwerkerk vervolgens gehakt maakte van Gouderak. Daarmee poetste de kampioen het enige krasje weg, want in de eerste competitiehelft werd met 2-1 verloren van 'de overkant'. "We waren oppermachtig. Gouderak had één schotje. Dat was het", vatte Luijten, die aanpassingen had gedaan in de basisopstelling ten opzichte van vorige week, samen.
In de twaalfde minuut opende Stefan van der Vlegel de score. De aanvaller verdubbelde nog voor rust de score. Na de pauze manifesteerden de andere voorwaartsen zich. Rick Kramer maakte de 3-0 en 4-0, Wayne van den Burg, die net als Wesley van den Dries op de bank was begonnen, eiste de 5-0 en 6-0 op. Remco Langerveld zorgde met de 7-0 voor de 114e treffer van het seizoen. Met de zege kwam het puntentotaal op 63 punten. Nieuwerkerk verloor slechts eenmaal en speelde twee keer gelijk.

Deze week traint Nieuwerkerk nog één keer, daarna kunnen de spelers gaan rusten tot 10 augustus als de eerste training voor het nieuwe seizoen op het programma staat. Voor staf en bestuur zit het er nog niet op. Luijten: "We praten binnenkort over de invulling van de selectie voor volgend seizoen."

Vast staat dat de namen van Edinho Pique, Leon Hulshoff en Kenzo Abel niet terugkomen op de lijst met beschikbare spelers. Met Shane van den Engel en Scott van Dijk keren op sportpark Dorrestein twee oude bekenden terug. Luijten gaf al eerder aan dat de noodzaak om de boer op te gaan om zich te versterken er niet is. "Er is meer dan voldoende kwaliteit in huis."