Logo hartvanzuidplas.nl
De tijdelijke school zal straks naast de permanente school blijven bestaan. De gemeente onderzoekt of verplaatsing van het noodgebouw mogelijk is.
De tijdelijke school zal straks naast de permanente school blijven bestaan. De gemeente onderzoekt of verplaatsing van het noodgebouw mogelijk is.

Inloopavond verkeerssituatie en school Koningskwartier

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - De voorbereidingen voor een tijdelijke school aan de Koning Willem-Alexanderlaan in de nieuwe woonwijk Koningskwartier te Zevenhuizen zijn in volle gang. De gemeente houdt op 15 juli een inloopavond over de tijdelijke school en de verkeerssituatie.

Onderwijshuisvesting in de nieuwe wijk Koningskwartier Zevenhuizen is nodig omdat de leerlingenprognoses de komende jaren gaan pieken. De school en kinderopvanglocatie worden na de zomervakantie in gebruik genomen. Om die reden wordt op dit moment de reconstructie van de Zuidplasweg, de aanleg van het vrijliggend fietspad en de herinrichting van de Koning Willem-Alexanderlaan uitgevoerd. Op basis van signalen van bezorgde ouders zegt de gemeente extra aandacht te hebben voor de verkeerssituatie vanaf het Nijverheidscentrum het dorp in. Ook worden verkeersregelaars en/of -brigadiers ingezet op belangrijke punten voor schoolgaande kinderen.
Op de inloopavond is het definitief ontwerp van de fiets- en voetgangersroute tussen de kruising met het Nijverheidscentrum en de Koning Willem-Alexanderlaan en van de inrichting rondom de tijdelijke school in te zien. De avond vindt plaats van 17.00 tot 21.00 uur in La Baraque. Digitaal reageren kan via www.zuidplas.nl/tijdelijke-school-zevenhuizen.

Meer berichten